Vadegust
Quines són les varietats de pa que millor es conserven?

El pa és un dels aliments que més es consumeixen en tot el món. Hi ha qui no pot fer un àpat sense un -o diversos- trossos de pa. És bo tant per menjar-lo sol, com per posar-hi altres aliments a dins, o fins i tot per sucar les salses d’altres plats cuinats. Imprescindible sens dubte, especialment en la dieta mediterrània. Per aquest motiu, hi ha infinites varietats de pa, amb l’objectiu de satisfer a tots els paladars.

I, evidentment, n’hi ha que es conserven millor que altres, tal i com publica ‘Ok Diario‘. D’entrada, i com sembla evident, quant pitjor sigui la qualitat del pa, es deteriorarà a major velocitat. A més, les varietats d’escorça gruixuda es conserven molt bé ja que la molla es manté fresca i esponjosa durant molt de temps. Aquest tipus de pans s’enfornen lentament, alguns fins i tot en forn de llenya, i acostumen a estar elaborats amb matèries primeres de molt bona qualitat.

Els pans integrals de gra complet són excel·lents perquè, com contenen les tres parts del cereal (germen, endospermo i segó), necessiten una major hidratació de la massa.

Observant amb detall la molla podem fer-nos una idea clara de com es conservarà el pa. Com més blanca, més refinada i, per tant, menys saludable. Si la molla és molt elàstica, significa que la farina és de ràpida fermentació i de mala qualitat.

El pa de massa mare sol conservar-se molt bé. També els elaborats amb oli d’oliva i els integrals, sempre que la matèria primera sigui de bona qualitat.

A l’hora de comprar el pa, hem de fixar-nos en la forma de la barra. Si és estètica i no té cap mena d’imperfecció, és molt probable que es tracti d’un pa industrial de mala qualitat. Millor evitar-lo.

Identificar les varietats de pa artesà és relativament senzill perquè el seu pes és superior al de les varietats de pa industrial.

Barretes de pa de blat de moro a la botiga 0% Gluten de Vic | ACN
Barretes de pa de blat de moro a la botiga 0% Gluten de Vic | ACN

Com conservar el pa?

Perquè el pa duri més temps en perfecte estat i no es posi dur l’endemà de comprar-lo, convé conèixer alguns consells pota conservar-lo.

El pa sempre cal conservar-lo en lloc sec i fosc, guardat en una bossa de roba o paper, o en una caixa de fusta. Una bossa de plàstic no és una bona opció perquè l’impedeix respirar i el resseca.

No és aconsellable posar el pa a la nevera. Encara que és veritat que el fred pot allargar la seva vida útil, canvia molt la seva textura ja que tendeix a ressecar-se. Per a conservar el pa que no tenim intencií de prendre ràpidament, la millor alternativa és el congelador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa