Vadegust
Una quinzena d’empreses catalanes participaran a la Fira Seafood

Una quinzena d’empreses i entitats catalanes de producte del mar es promocionaran la Seafood Expo Global, la principal fira mundial del sector que se celebrarà per primer cop a Barcelona entre el 26 i el 28 d’abril. Després de 28 anys fent-se a Brussel·les, el saló atraca a la capital catalana després que les edicions de 2020 i 2021 no es poguessin celebrar a causa de la pandèmia i amb una previsió de generar 100 milions a la ciutat. En la seva última edició el 2019, va reunir a més de 29.000 persones de 155 països i 2.000 empreses, per fer negocis. Les empreses catalanes participants presentaran la varietat dels productes del litoral català i la capacitat de la flota pesquera a Catalunya, que s’ha adaptat a la reglamentació europea.

Els representants catalans al saló seran els majoristes de Mercabarna; la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors; les barcelonines Barrufet, Cocedero de Mariscos, Comercial de Pescados Mar Fish; l’empordanesa Iberdigest, les baixllobregatines PH7 Food Technology, Laboratorio Fish&Tech, DPA Seafood Tecnology; la gironina Easyfish i les vallesanes Alfrisa, JGutierrez Food Trading.

Sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el peix és cultura”, se situaran a l’estand organitzat pel Departament d’Acció Climàtica del Govern amb l’objectiu d’impulsar la comercialització exterior i posicionament internacional.

Un pescador en una barca sortint a pescar amb gavines volant pel cel | ACN

Les empreses catalanes participants presentaran a la Seafood la varietat dels productes del mar del litoral català, la capacitat de la flota pesquera a Catalunya –que s’ha adaptat a la reglamentació de les espècies regulades del calador mediterrani sorgida arran de la necessitat de preservar els recursos marins davant la situació de sobreexplotació pesquera–, i també el potencial i dimensió d’un dels sectors agroalimentaris amb més tradició i valor.

El conjunt del sector pesquer de Catalunya hi serà present a través del Catalonia HUB, el pavelló institucional de la Generalitat, que oferirà “un viatge audiovisual per la costa del litoral català, el producte, les llotges i la gent de mar”. Durant els tres dies de la fira, el Govern ha programat una quinzena de presentacions i activitats com ara la jornada sobre l’aqüicultura i solucions basades en la natura, on es parlarà, per exemple, sobre projectes de microalgues i del paper ecològic i restaurador del cultiu de garotes.

D’altra banda, també hi haurà xerrades sobre els grups d’acció local pesquers i sobre el relleu generacional en el sector del peix. El pavelló institucional comptarà amb ponències sobre el potencial de l’espirulina fresca, el cultiu de bivalves a la badia del delta de l’Ebre, la sostenibilitat en l’aqüicultura mediterrània, el paper dels omega-3 marins en la salut o la diagnosi de les pèrdues i malbaratament alimentari en el sector del peix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa