Vadegust
Una manera molt senzilla per treure les llavors dels pebrots

Ets d’aquells que posa pebrot a la majoria de plats? És un aliment que fas servir habitualment quan cuines? Doncs segur que t’interessarà saber un truc molt senzill per treure-hi les llavors. Tal i com publica Ok Diario, la manera de treure les llavors depèn una mica del tipus de pebrot que utilitzem.

Pebrots verds italians

Aquest és un dels més utilitzats a la gastronomia espanyola i internacional, i per a deixar-lo sense llavors, has d’agafar-ho per la cua, pressionant cap a dintre, el que automàticament farà que es talli i es desenganxi. Tirant d’ell, la majoria de les llavors sortiran pràcticament sense esforç.

Si no estan tan frescos, primer hauràs de tallar-lo de manera transversal, per la meitat.

Pebrots verds | Pixabay

Pebrots per rostir

En el cas que estiguis utilitzant pebrots per a rostir, pots repetir el mecanisme anterior. Bàsicament, d’aquesta manera extrauràs el cor, traient-li una gran quantitat de les llavors.

Si està massa madur, has de tallar-lo al voltant de la tija, per la part superior, creant una tapa, i tirant de la cua per a extreure el cor amb les llavors. Així, no fa falta obrir-lo per la meitat.

Pebrots picants

Per descomptat que no podem oblidar-nos dels picants, que són ideals ja no tant per a menjar-los sols, sinó més aviat per a donar-li un gust especial als plats. Un sabor que pot quedar del tot espatllat si no et prens la molèstia d’eliminar les seves llavors prèviament.

Prova amb els dos sistemes anteriors, en el mateix ordre en el qual els hem explicat aquí. Primer intenta amb els trucs dels pebrots verds italians i, si no surt bé, fes-ho amb els indicats per als pebrots de rostir. D’una manera o d’una altra, aconseguiràs que no li quedin llavors.

Això sí, tingues en compte que en els pebrots de padró, les ‘cayenas’ i els vitets petits, per la seva composició, no és habitual que es treguin les llavors, ja que es considera que aporten positivament a l’elaboració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa