agraph -->

Fruita seca, mel i mató és una combinació d’un alt valor nutricional i equilibrat. Un maridatge de tres productes típics de la tradició culinària catalana. Els tres formen part de la dieta mediterrània com a estil de vida.

Segons la Fundació Dieta Mediterrània les característiques principals d’aquests aliments són: 

El mató

El contingut de calci amb una alta taxa d’absorció i biodisponibilitat, a més de proporcionar més calci, proteïnes, magnesi, potassi, zinc i fòsfor per caloria que qualsevol altre aliment. Té efectes probiòtics beneficiosos, és a dir, que ajuda a restaurar l’equilibri natural dels bacteris del tracte gastrointestinal (incloent-hi l’estómac i els intestins). El seu consum també millora la composició corporal i facilita la pèrdua de pes durant els episodis de restricció energètica.

La mel

Composta principalment per hidrats de carboni senzills (sucres) i aigua. Aporta vitamines, especialment del grup B i vitamina C, juntament amb molts minerals, com calci, coure, ferro, magnesi i manganès, així com fòsfor, potassi i zinc. Té un potent efecte antibacterià, i propietats antiinflamatòries i antioxidants, que poden ser útils per a la prevenció del procés inflamatori crònic com l’arterioesclerosi, la diabetis mellitus i les malalties cardiovasculars.

La fruita seca

Són aliments energèticament densos amb una àmplia gamma de vitamines, minerals i antioxidants beneficiosos per a la salut i per a la prevenció de malalties. Crus o torrats, ajuden a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis mellitus de tipus 2 i a controlar el pes. Redueixen el colesterol dolent (Ldl) i augmenten el bo (HDL). Són rics en vitamina B9 i fibra dietètica que beneficia la salut cardíaca i digestiva.

D’altra banda, la dietista nutricionista de la Fundació Dieta Mediterrània, Adhara Giner, recorda que “una alimentació saludable també ha de ser una alimentació agradable” i senyala com a un bon exemple la combinació de fruita seca, mató i mel que presenta el nou producte Els Músics.

Els Músics de Let Nostra

Per consumir a qualsevol moment i lloc

Els Músics són fruit d’un conveni cooperatiu intersectorial de productors agroalimentaris de tot el territori català. Darrera d’aquesta nova proposta hi ha més de 490 petits i mitjans productors agroalimentaris. En concret, de Llet Nostra, L’Avallenera, Mel Muria i Masachs. Avalats per l’Institut Català de la Cuina, Els Músics són una reinterpretació de les postres de músic, presents en el Corpus del Patrimoni Culinari Català.

La presentació de Els Músics manté els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum. Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir a qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició i que serà apreciada pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.

Feu clic aquí per a més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa