Vadegust
Una app per comprar productes de l’Alt Urgell i la Cerdanya i encarregar menjar a restaurants
agraph -->

Una nova aplicació per a dispositius mòbils, anomenada ‘La Piriteca’, permet des d’aquest mes de gener conèixer i adquirir diferents productes de proximitat de l’Alt Urgell i la Cerdanya, saber en quins restaurants de la zona els utilitzen i, fins i tot, encarregar menjar per emportar en aquests establiments. Tot plegat, gràcies a una iniciativa impulsada pel Consorci GAL i els consells comarcals de les dues comarques, la qual té com a objectiu enfortir el teixit de les diverses entitats que agrupen als productors agroalimentaris locals amb les del sector de l’hostaleria. Així, tot i que inicialment aquesta relació es volia potenciar amb diverses activitats presencials, la pandèmia ha contribuït a generar aquesta eina de promoció conjunta.

‘La Piriteca’, que en poc més d’una setmana en marxa ja ha superat les 300 descàrregues, pretén incentivar l’ús del producte local a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, ja sigui indicant els establiments on aquests es poden trobar o els hotels i restaurants que els utilitzen per elaborar les seves propostes culinàries. A més, l’aplicació compta amb una botiga en línia on es poden fer comandes, les quals es podran anar a recollir a Puigcerdà, Alp i Bellver de Cerdanya.

L’aplicació ‘La Piriteca’, impulsada pel Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i que informa sobre els productors locals d’aquestes dues comarques i els restaurants que utilitzen aquests aliments | ACN

La iniciativa s’engloba en el projecte estratègic ‘De la Terra al Plat’ i està promoguda pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya, l’Associació Agroalimentària de la Cerdanya, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, l’Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i l’Associació de productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

L’aplicatiu també compta amb el suport dels consells comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). A banda de les opcions estretament vinculades a la compra i degustació dels productes, a l’eina també s’ha ideat un espai amb els esdeveniments previstos pels pròxims mesos i un apartat de receptes que es poden elaborar a partir d’aquests aliments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa