Vadegust
Un obrador de pastisseria de Tossa de Mar reparteix 311 menús a famílies vulnerables

L’obrador Patrick’s Bakery de Tossa de Mar (Selva) ha repartit 311 menús a famílies vulnerables aquest dimecres al matí. Es tracta d’un paquet amb sopa de marisc amb gambes de Palamós, un caneló de grans dimensions de carn de pollastre i un milfulles de crema de pastisseria. També s’ha donat un pa rodó de 300 grams amb cada bossa. El propietari de l’obrador, Jordi Arnau, ha destinat 4.000 euros de forma íntegra a l’elaboració dels menús. Arnau ha repartit aquests menús entre les famílies vulnerables del municipi d’acord amb el registre municipal de persones en situació vulnerable. De tota manera, durant el confinament Jordi Arnau ja va repartit barres de pa als municipis de Lloret de Mar (Selva) i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Les famílies vulnerables de Tossa de Mar (Selva) han rebut aquest dimecres al matí un menú de Nadal de forma gratuïta. Es tracta de la campanya solidària ‘Un plat calent a taula’ que ha engegat l’obrador de pastissera Patrick’s Bakery del municipi selvatà. El propietari de l’obrador, Jordi Arnau, ha invertit 4.000 euros en l’elaboració d’aquests àpats solidaris que s’han repartit aquest dimecres al matí. L’acció ha estat iniciativa exclusiva de l’obrador i ha comptat amb el suport logístic de l’Ajuntament de Tossa de Mar per tenir el registre de famílies vulnerables.

Arnau ha detallat que cada any tiren endavant una acció solidària i aquest any han optat per elaborar aquests àpats i repartir-los entre 311 persones en situació vulnerable del municipi. L’obrador va demanar el registre municipal de famílies vulnerables per poder-los donar el menjar. Totes les famílies que han rebut aquest menú habitualment són usuàries del Banc dels Aliments.

Una de les dones en situació vulnerable de Tossa de Mar rebent un menú solidari de Patrick’s Bakery | ACN

Per tal d’evitar aglomeracions a l’hora de repartir el menjar, Jordi Arnau va optar per trucar a cada una de les famílies per avisar-los que els donarien un àpat de forma gratuïta i els donava una hora perquè vinguessin a recollir el menjar. Arnau ha detallat que “des del primer moment” tenien clar que no volien “generar una cua de gent” esperant per rebre el menú solidari.

El pastisser ha afegit que quan trucaven a la gent per oferir-los el menjar, estaven “sorpresos” perquè “no s’esperaven” l’acció solidària. Però aquesta sorpresa encara era major quan les persones recollien les bosses de menjar. El motiu és que a l’interior s’hi trobaven un àpat digne de “qualsevol restaurant d’alta categoria”.

La bossa que es repartia a cada persona constava d’una sopa de marisc amb gambes de Palamós i un caneló de grans dimensions farcit amb carn de pollastre criat en corral. De postres, l’obrador entregava una pasta de milfulles farcida de crema de pastisseria. A més, en cada bossa també hi havia un pa rodó de 300 grams. Segons Arnau, es tracta d’un “menú equilibrat” però de qualitat, per tal que “tothom pugui celebrar el Nadal en condicions”.

Segona acció solidària durant la pandèmia

L’entrega dels menús solidaris és la segona acció solidària que ha tirat endavant Patrick’s Bakery durant la pandèmia. La primera va ser durant la primera onada, quan van repartir barres de pa de forma gratuïta als municipis de Lloret de Mar (Selva), Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Jordi Arnau ha assegurat que va destinar “7.000 euros de farina” en l’elaboració d’aquestes de barres de pa que dues vegades a la setmana es repartien de forma gratuïta als tres municipis de la Costa Brava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa