Vadegust
Els ultraprocessats tenen símptomes adversos per a la salut mental

Efectivament, els aliments ultraprocessats no són bons per a la salut. Però no només per a la física, sinó que també tenen conseqüències sobre la salut mental. Així ho indica un estudi liderat per investigadors de la Facultat de Medicina Schmidt de la Universitat Atlàntica de Florida (els Estats Units), i que recull Ok Diario. La investigació ha conclòs que les persones que consumeixen majors quantitats d’aliments ultraprocessats presenten més símptomes adversos per a la salut mental.

Tot i que els aliments ultraprocessats són còmodes, de baix cost, ràpids de preparar o ja llestos per a menjar, aquestes fórmules industrials de substàncies alimentàries processades (olis, grasses, sucres, midó, aïllats de proteïnes) contenen poc o cap aliment complet.

Són el resultat d’extensos “processos físics, biològics i químics” que creen productes alimentaris deficients en aliments originals i naturals. Els aliments ultraprocessats acostumen a incloure aromatitzants, colorants, emulsionants i altres additius cosmètics.

Tot i que hi ha algunes proves sobre el consum d’aliments ultraprocessats i la depressió, les dades són escasses pel que fa a altres símptomes adversos per a la salut mental, com l’ansietat i els dies d’insomni.

Aquest estudi ha analitzat una mostra representativa de la població dels Estats Units per a determinar si les persones que consumeixen grans quantitats d’aliments ultraprocessats presenten un nombre significativament major de símptomes adversos per a la salut mental, com ara depressió, ansietat i dies mentalment insans.

Refrescos en un supermercat | Pixabay
Refrescos en un supermercat | Pixabay

Van mesurar la depressió lleu, el nombre de dies d’insalubritat mental i el nombre de dies d’ansietat en 10.359 adults majors de 18 anys, de l’Enquesta Nacional de Salut i Nutrició dels Estats Units.

Els resultats de l’estudi van mostrar que els individus que consumien una major quantitat d’aliments ultraprocessats, en comparació amb els que en consumien menys, presentaven augments estadísticament significatius dels símptomes adversos per a la salut mental de depressió lleu, dies d’insalubritat mental i dies d’ansietat.

També tenien taxes significativament més baixes de reportar zero dies mentalment insalubres i zero dies ansiosos. Els resultats d’aquest estudi són generalitzables a tot els Estats Units, així com a altres països occidentals amb un consum similar d’aliments ultraprocessats.

“L’ultraprocessaments dels aliments esgota el seu valor nutricional i també augmenta el nombre de calories, ja que els aliments ultraprocessats tendeixen a ser alts en sucres afegits, greixos saturats i sal, mentre que són baixos en proteïnes, fibra, vitamines, minerals i fitoquímics”, ha assenyalat Eric Hecht, un dels líders de l’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa