Vadegust
El truc que utilitzen alguns bars perquè demanis més racions

Sortir de tapes amb els amics o la família sempre és un bon pla. Acostuma a ser més barat que sortir a sopar o a dinar demanant un plat de primer i un altre de segon i, a més, d’aquesta manera es poden tastar diferents elaboracions. Però no sempre és fàcil, ja que sovint les unitats que hi ha al plat no es corresponen amb el número de comensals. És el cas, per exemple, de quan es demanen croquetes o bunyols.

I, segons publica ‘La Vanguardia‘, aquest és un truc que fan servir alguns bars per tal que demanis més racions. Hi ha negocis apliquen la “norma dels nombres primers”, un mètode que aconsegueix que demanis més menjar gairebé sense adonar-te, aconseguint que el marge de benefici de l’establiment sigui superior. Però en què consisteix?

Un plat de bunyols | Pixabay

El matemàtic Santi García Cremades ha explicat en el nou programa de TVE ‘Mapi’ que els bars que el duen a terme creen racions que inclouen 2, 3, 5, 7 o 11 unitats, és a dir, nombres primers. Com només poden dividir-se entre un o ells mateixos, si el nombre de comensals no coincideix, compartir es complica.

Amb la norma dels nombres primers “s’aconsegueix que el repartiment no sigui equitatiu i que calgui demanar més racions perquè tothom mengi per igual”, ha aclarit l’expert. Per exemple, si som tres i la ració de croquetes és de set, sobraria una croqueta. Si som quatre comensals faltaria una perquè tothom mengi per igual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa