Vadegust
El truc més fàcil per pelar un ou dur en pocs segons

Una manera molt fàcil de cuinar els ous és convertint-los en durs. Es poden menjar sols o en una infinitat de plats. Exemples en són les amanides, l’amanida russa o, fins i tot, a sobre d’una torrada amb mantega o alvocat. Totes elles molt bones opcions per menjar ous durs, que es preparen en 10 minuts posant-los a bullir.

Fer-los és molt fàcil: escalfes l’aigua, els poses dins, i els deixes uns 10 minuts aproximadament. I ja els tens fets. Però el problema real dels ous durs es troba en el moment de pelar-los. I Rac1‘ publica un truc fàcil i molt efectiu per a fer-ho ràpidament.

Unes torrades amb alvocat i dos ous durs | Pixabay

Així, per pelar un ou dur en pocs segons només cal un tàper petit que tanqui hermèticament. El procés és el següent.

1. Omple el tàper d’aigua freda.

2. Fica-hi l’ou dur i tapa el recipient.

3. Agafa’l i sacseja’l bé durant una estoneta.

4. Destapa’l i la closca se separarà molt fàcilment de l’ou.

Aquest truc és especialment pràctic quan n’has de pelar una gran quantitat d’ous, ja que t’estalviarà molta estona!

Els ous, un dels aliments més consumits

Els ous són un dels aliments més consumits a nivell mundial per la seva versatilitat a la cuina i el seu ampli ventall de beneficis per a la salut. A l’hora de consumir els ous és important fixar-se molt bé en la pela per a comprovar que no tingui taques ni protuberàncies de cap mena.

Cal no oblidar que els ous i les salses elaborades amb ells, com per exemple la maionesa, poden provocar intoxicacions alimentàries si es troben en mal estat. I segur que en alguna ocasió ens hem trobat amb ous que tenien taques de color marró fosc a la pela. És el que es coneix com a ‘ou clapejat’, i forma part de la seva fisiologia.

Però, per què es formen aquestes taques a la pela dels ous? L’explicació és molt senzilla. Quan l’ou passa per l’oviducte de la gallina, l’òrgan encarregat de processar el rovell i afegir la pela, gira. Quan l’ou gira massa poc a poc, apareixen les taques de color marró fosc. És una cosa completament normal, així que si ens trobem amb un ou amb aquestes taques, podem consumir-lo sense cap mena de problema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa