Vadegust
El truc infal·lible de Karlos Arguiñano per a saber si un ou està cuit

L’ou dur és un aliment molt pràctic ja que el pots deixar fet i prendre-te’l quan més et convingui. Però com distingir-lo d’un ou cru, si el guardem a la nevera? I Karlos Arguiñano ha compartit un truc molt senzill per a saber si un ou està cuit en el compte de TikTok d’‘Hogar Mania’ que no ha trigat a fer-se viral, i que ha recollit ‘Ok Diario‘.

El que hem de fer és agafar una escumadora i posar l’ou a sobre. Després, amb lleugers moviments de canell, movem l’escumadora intentant que l’ou doni voltes. Si, girant sobre si mateix, acaba posant-se dret, no hi ha dubte: està cuit. En cas contrari, si l’ou dona voltes però no es posa dret, està cru.

Un ou dur | Pixabay
Un ou dur | Pixabay

Diferents maneres de cuinar ous

Més enllà dels ous cuits, existeixen moltes altres maneres de cuinar aquest aliment.

Una de les més conegudes a nivell global són els ous a la planxa. Tal com el seu propi nom indica, es tracta de cuinar els ous sobre una planxa calenta i lleugerament greixada. Així és com els prenen els anglesos a l’hora de l’esmorzar.

Els ous ferrats són mundialment coneguts. Se submergeixen en oli a alta temperatura i es cuinen fins que les vores de la clara es dauren. Ara bé, un ou ferrat té entre 160 i 210 calories, així que el seu consum ha de ser ocasional.

Per a fer ous escaldats cal coure’ls en una paella amb aigua i una mica de vinagre. D’aquesta manera, el rovell queda cobert per la clara, formant una espècie de bunyol de textura fràgil i color blanc.

Els ous passats per aigua es couen amb la seva pela en aigua salada durant cinc minuts. En trencar-los, el rovell està cremós i la clara gairebé coagulada, així que es poden menjar amb cullera.

Els ous ‘revueltos’ també són molt populars. Normalment se serveixen per a acompanyar altres plats, i són ous batuts i quallats a baixa temperatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa