L’ou dur és un aliment molt pràctic ja que el pots deixar fet i prendre-te’l quan més et convingui. Però com distingir-lo d’un ou cru, si el guardem a la nevera? I Karlos Arguiñano ha compartit un truc molt senzill per a saber si un ou està cuit en el compte de TikTok d’‘Hogar Mania’ que no ha trigat a fer-se viral, i que ha recollit ‘Ok Diario‘.
El que hem de fer és agafar una escumadora i posar l’ou a sobre. Després, amb lleugers moviments de canell, movem l’escumadora intentant que l’ou doni voltes. Si, girant sobre si mateix, acaba posant-se dret, no hi ha dubte: està cuit. En cas contrari, si l’ou dona voltes però no es posa dret, està cru.

Diferents maneres de cuinar ous
Més enllà dels ous cuits, existeixen moltes altres maneres de cuinar aquest aliment.
Una de les més conegudes a nivell global són els ous a la planxa. Tal com el seu propi nom indica, es tracta de cuinar els ous sobre una planxa calenta i lleugerament greixada. Així és com els prenen els anglesos a l’hora de l’esmorzar.
Els ous ferrats són mundialment coneguts. Se submergeixen en oli a alta temperatura i es cuinen fins que les vores de la clara es dauren. Ara bé, un ou ferrat té entre 160 i 210 calories, així que el seu consum ha de ser ocasional.
Per a fer ous escaldats cal coure’ls en una paella amb aigua i una mica de vinagre. D’aquesta manera, el rovell queda cobert per la clara, formant una espècie de bunyol de textura fràgil i color blanc.
Els ous passats per aigua es couen amb la seva pela en aigua salada durant cinc minuts. En trencar-los, el rovell està cremós i la clara gairebé coagulada, així que es poden menjar amb cullera.
Els ous ‘revueltos’ també són molt populars. Normalment se serveixen per a acompanyar altres plats, i són ous batuts i quallats a baixa temperatura.