Vadegust
El truc per tenir l’enciam fresc i cruixent durant 3 setmanes

Ens ha passat a tots que hem comprar un encima i no l’hem consumit tan ràpid com ens pensàvem. Però hi ha un truc per aconseguir que aquest enciam es mantingui fresc i cruixent durant 3 setmanes! A l’estiu venen molt de gust les amanides, però, segons publica ‘Ok Diario‘, l’únic gran problema és que les altes temperatures de l’estiu fan que les amanides madurin molt més ràpid que en els mesos d’hivern: les plantes d’enciam en particular es posen de color marró i es marceixen en pocs dies si no s’emmagatzemen adequadament.

Ja sigui iceberg o romana, l’enciam necessita una certa cura si volem tenir-lo fresc i cruixent encara durant tres setmanes. Mike de Kitchen Tips Online va proporcionar una solució intel·ligent a un antic problema. Mike va preguntar: “Què fa que l’enciam es posi marró o es marceixi immediatament? La resposta és el gas etilè, que és produït naturalment per l’enciam i altres plantes quan comencen a marcir-se, o quan la planta creu que s’ha danyat es descompon immediatament (fins i tot els plàtans maduren ràpidament a causa de l’etilè, així que el truc que et donarem també et servirà per ells).

Un enciam preparat per amanir | Pixabay

L’expert va donar a conèixer que per a evitar que el gas etilè es propagui, la planta ha d’estar completament embolicada en film transparent. Gràcies al plàstic, també protegirem l’enciam d’altres fonts de gas etilè i retardarem el procés de descomposició. D’altra banda, ens recorda que si comprem enciam en bossa, serà necessari tancar-la immediatament després d’haver consumit la quantitat desitjada.

Finalment, ha de conservar-se a les temperatures més baixes dins del frigorífic i això vol dir en el calaix inferior, on generalment deixem les fruites i verdures. Prova aquests petits consells la pròxima vegada que compris amanida i veuràs que les fulles es fan malbé molt lentament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa