Si ets panarra i, per aquest motiu, sempre tens pa a casa congelat, és important que sàpigues que hi ha un truc per treure’l del congelador i que no perdi cap propietat i sembli que està acabat de fer. Hi ha tres maneres amb les quals pots descongelar el pa, segons publica OK Diario:
- Natural: aquest truc comporta més temps però és el més efectiu si no tens forn o microones. Només has de treure el pa del congelador i deixar-lo sobre un drap net durant mitja hora. Una vegada transcorregut el temps, el pa estarà tou i tendre.
- Forn: si vols que el pa quedi cruixent, descongelar-lo en el forn és la millor alternativa. Precalfa el forn a 200 graus, enforna el pa durant cinc minuts, apaga el forn i deixa que el pa reposi durant altres cinc minuts dins d’ell. Treu-lo del forn i espera altres cinc minuts fins que es refredi abans de menjar-lo.
- Microones: encara que no quedarà tan cruixent com en el forn, és una forma ràpida d’aconseguir que el pa quedi sucós i tou. Embolica’l en un tovalló de paper humit. Escalfa’l en el microones durant 15 segons, i llest!

Consells de conservació
A més de conèixer el millor truc per a descongelar el pa i que quedi com a acabat de fer, has de saber com conservar-lo perquè estigui cruixent i fresc durant més temps. Del que es tracta és d’allargar la vida útil del pa, i per a això les bosses de roba i la paneres tradicionals són les millors opcions. El que mai has de fer és guardar el pa en una bossa de plàstic perquè aquest material fa que perdi el cruixent.
Hi ha els qui creuen que és una bona idea ficar el pa en la nevera, però res més lluny de la realitat. El fred pot allargar la vida útil del pa, però canvia molt la seva textura perquè tendeix a ressecar-se.
La millor opció per a conservar el pa durant diversos dies és guardar-lo embolicat en un drap de cotó a la panera. Tal com el seu propi nom indica, aquest és un moble destinat en exclusiva a la correcta conservació del pa, permetent que aquest «respiri» i ajudant a la preservació de la humitat.
En cas que vulguis conservar el pa durant més temps, el millor és congelar-lo i després descongelar-lo amb els trucs que hem explicat.