Els dies 21, 22 i 23 d’octubre la plaça de les Glòries Catalanes (al costat del Disseny HUB) acollirà per segon any consecutiu la Fira Mercat de Mercats, la gran festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i sostenible.

Amb l’onzena edició de Mercat de Mercats, els mercats s’apropen a la ciutadania per posar en valor el seu paper com a proveïdor del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània. Al mateix temps, podran gaudir d’un espai de trobada i de transmissió de la cultura culinària i conèixer els professionals experts en aquests productes, els comerciants dels mercats.

L’objectiu principal de la Fira és la promoció dels mercats municipals i els seus valors, com la sostenibilitat, el consum del producte de proximitat i el seu paper com a difusors d’una alimentació saludable i de la gastronomia del territori. Enguany, també es vol reforçar la idea de la Xarxa de Mercats Municipals com a motors econòmics i socialitzadors dels barris, representants del comerç de proximitat i dinamitzadors del territori. En aquest sentit, la Fira serà un aparador fidel dels mercats de la ciutat, ja que estan representades les diferents denominacions de producte fresc, sense oblidar la varietat i les especialitats dels mercats no alimentaris.

La fira Mercat de Mercats | Cedida

Comerços de mercat i productors i artesans de Catalunya

Un any més, la Fira compta amb el tret diferencial dels mercats i dels productes que s’hi troben. Mercat de Mercats comptarà amb parades dels mercats de la Boqueria, Concepció, Santa Caterina, Felip II, Lesseps, La Mercè, Sant Gervasi i Sants, on els assistents podran adquirir productes frescos, sense oblidar el Dominical del Llibre de Sant Antoni, com a representació dels mercats especials no alimentaris. El mercat de Galvany també tindrà presència a la zona de restauració representant la “cuina de mercat”.

Aquest any també tindrem una zona de pícnic amb barbacoes on es cuinaran els productes frescos adquirits al mercat.

A més a més, a l’espai “Productors i artesans de Catalunya”, els visitants trobaran productes de diferents denominacions agroalimentàries.

Com a novetat, enguany la Confraria de Pescadors de Barcelona mostrarà als assistents com es fan les subhastes públiques de peix.

Gastronomia

Restaurants del territori portaran a la Fira les seves elaboracions perquè tothom pugui degustar els “platillos” i les “tapes” fetes per restauradors emergents, així com la “cuina de mercat” més representativa de la gastronomia mediterrània.

Els assistents podran adquirir directament als restaurants tapes de 3 i 5 €, i també tindran la possibilitat d’adquirir tiquets, en un punt de taquilles on podran comprar dos tipus de menú: un de 10 € que inclourà una tapa de 3 euros, una tapa de 5 euros i una beguda o dues aigües; i un menú familiar  de 20 € amb dues tapes de 3 euros, dues tapes de 5 euros i dues begudes. També hi haurà una zona de barres amb cerveses, refrescos, aigües i vins de la mà d’Incanvi.

Copes de la fira Mercat de Mercats | Cedida

Espais infantils

Els petits de la casa podran apropar-se als mercats, als productes de proximitat i aprendre com tenir una alimentació saludable amb tot un seguit d’activitats i tallers de la mà de Mercabarna i El Culturista.

Aula gastronòmica

Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs, prescriptors, i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte d’alimentació sostenible y saludable.

En aquest espai aprendrem receptes aplicant noves tècniques i productes, com reaprofitar els aliments, maridatges, còctels, històries  i receptes de mercat,  de la mà de la periodista gastronòmica Carme Gasull.

Actuacions musicals

I tot acompanyat per diferents actuacions musicals emmarcades en la campanya ‘Sons de Ciutat’, un programa que porta la música en viu als mercats i eixos comercials de la ciutat per promocionar i dinamitzar l’activitat econòmica i el comerç local.

La fira Mercat de Mercats | Cedida

Horaris

21 d’octubre d’11 a 22 h

22 d’octubre  d’11 a 22 h

23 d’octubre  d’11 a 21 h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa