Vadegust
Torna la Fira d’Espàrrecs de Gavà per celebrar el seu 90è aniversari

La Fira d’Espàrrecs de Gavà torna enguany després de dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia, i se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig. Es tracta d’una edició molt especial perquè serà la del 90è aniversari. Serà el punt àlgid de Temps d’Espàrrecs, que entre el 22 d’abril i el 8 de maig, oferirà més de 90 activitats per a tots els públics al voltant del producte estrella del municipi.

L’any passat, davant la impossibilitat de celebrar la Fira d’Espàrrecs per segon any consecutiu, l’Ajuntament i l’Agropecuària de Gavà van optar per crear el Temps d’Espàrrecs, una celebració amb un programa d’activitats alternatiu per “mantenir-ne l’essència”. Enguany, tot i que la Fira torna amb tot el seu “esplendor”, com ha assenyalat l’alcaldessa Badia, s’ha optat per mantenir-lo. “Pels pagesos i per a la restauració és bo que es parli de l’espàrrec de Gavà durant tres setmanes, per això celebrem que es mantingui el Temps d’Espàrrecs”, ha apuntat, Josep Pañella, president de l’Agropecuària de Gavà.

Durant Temps d’Espàrrecs, Gavà respirarà festa amb les demostracions de manadar, el concurs d’aparadors del comerç, els platillos i menús amb espàrrecs, concerts, balls, esport, exposicions, espectacles, activitats infantils, i molts més actes pensats per a tots els públics. Tot això sumat a l’opció de gaudir dels principals atractius turístics i culturals de Gavà en jornades de portes obertes.

El plat fort d’aquestes tres setmanes d’activitats serà la Fira d’Espàrrecs, que se celebrarà el cap de setmana del 29 d’abril i l’1 de maig en l’entorn de la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, l’avinguda Diagonal, el carrer Martí l’Humà i l’escola Jacme March.

La Mostra Agrícola serà una edició més l’ànima de la Fira, amb els lots d’espàrrecs i les paneres artístiques i de verdures. Com a novetat, enguany hi haurà un espai dedicat als ’90 anys de la Fira’, on es transportarà els visitants als orígens de la mostra. També torna el Mercat de Pagès, on es podran comprar productes frescos i de proximitat.

El divendres 29 d’abril obrirà portes la mostra comercial i artesanal i GastroGavà, que en aquesta edició tindrà dos formats diferents i una vintena de restaurants participants. També hi haurà, per primer cop, una Mostra d’Entitats del municipi.

Josep Pañella i Gemma Badia destapant el cartell de la Fira i Temps d’Espàrrecs | ACN

Per a l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, la Fira d’Espàrrecs “representa la ciutat de Gavà”. “És una tradició consolidada a la qual fem costat perquè es continuï conreant el nostre producte emblemàtic i perquè es preservi el Parc Agrari i l’activitat econòmica agrícola”, ha destacat durant la presentació del certamen.

L’alcaldessa ha recordat que l’activitat agrícola del municipi està “totalment alineada” amb els principis de sostenibilitat que defensa el consistori i amb un paper rellevant en la consecució de l’Agenda 2030 en tot allò que té a veure amb l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat.

Producte emblemàtic

Tot i que el conreu de l’espàrrec ha anat a menys els últims anys a Gavà -actualment s’hi dediquen unes 10 hectàrees-, els esforços de la vintena de pagesos que el conreen amb el suport de l’Ajuntament l’han posicionat com un producte emblemàtic i representatiu del municipi. 

Com ha explicat Josep Pañella, actualment la producció és suficient per abastir els restaurants i mercats locals i distribuir una petita part a mercats de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa