Vadegust
Teresa Jordà repetirà com a consellera d’Agricultura

Teresa Jordà té tots els números de repetir com a consellera d’Agricultura de la Generalitat, que a partir d’ara es dirà d’Acció Climàtica i Agricultura, i serà des d’on s’articularà també l’acció de govern contra el canvi climàtic. Tal i com ha pogut saber Vadegust, Jordà serà probablement l’única de l’antic Govern que repetirà en el nou executiu encapçalat per Pere Aragonès.

Teresa Jordà i Roura va néixer a Ripoll l’any 1972, i ha estat consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya des del maig de 2018. Entre 2003 i 2011 va ser alcaldessa de Ripoll i entre 2011 i 2018, diputada al Congrés dels Diputats. És llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. I va ser la segona dona consellera d’Agricultura, després de Meritxell Serret.

El nou Govern tindrà 14 departaments

El nou Govern tindrà 14 departaments i ERC i JxCat es quedaran la meitat de les carteres cadascun. Els republicans es quedarà Presidència, mantindrà Educació, i passarà a gestionar Interior i Cultura –fins ara en mans de Junts-. A més, també lideraran Acció Climàtica i Agricultura, Empresa i Treball i el nou departament de Feminismes i Igualtat.

Per la seva banda, Junts es quedarà la vicepresidència i Economia i mantindrà Polítiques Digitals i Territori, que es fusionen. També gestionarà Salut, Acció Exterior, Drets Socials, Justícia i la nova cartera d’Universitats.

Ja hi ha confirmats alguns membres d’aquest nou Govern.  L’expresident del Parlament i actual diputat d’ERC, Roger Torrent, serà el pròxim conseller d’Empresa i Treball. Jaume Giró assumirà la conselleria d’Economia després de la renúncia d’Elsa Artadi, a qui totes les travesses situaven en aquest departament; i Joan Ignasi Elena es farà càrrec d’interior a proposta d’ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa