Vadegust
Què és el ssam? El plat coreà que has d’incloure a la teva dieta

El menjar asiàtic ja fa uns anys que s’ha posat molt de moda. I hi ha un plat, en aquest cas coreà, que s’ha posat de moda en els darrers anys per ser especialment saludable. Parlem del ssam: la seva elaboració consisteix en uns rotllos d’enciam que s’emplenen amb ingredients com ara carn a la graella, arròs, i una salsa molt especial. Precisament part de l’èxit d’aquest plat s’explica a partir del gust particular d’aquesta salsa, segons publica ‘Ok Diario‘.

A més, el ssam és com una mena d’aperitiu que s’ha posat molt dee moda en aquell territori, i a poc a poc aquest costum ha arribat fins a les grans capitals occidentals, on podem comprar-lo en locals que es dediquen exclusivament a menjar o productes coreans, o també al carrer.

Un ssam | Pixabay

Tot i que, per tradició, aquest plat porta carn de vedella, pots preparar-lo a casa amb altres carns, com ara porc o pollastre, o bé algun substitut d’aquests aliments si ets vegetarià/vegà. Necessites mig quilo de la carn o el seu succedani, quatre cabdells d’enciam i uns 200 grams d’arròs. Després, per a la salsa, et faran falta dues cullerades de salsa de soia, tres cullerades d’aigua, una cullerada de sucre, una cullerada de mel i una cullerada d’oli de sèsam.

Opcionalment, pots afegir llavors de sèsam, grans d’all picats, pebre negre molt i fins i tot rodanxes de pinya, encara que tot això dependrà de com de complexe vols que sigui el ssam per al paladar.

La carn al seu torn va marinada, i es marina en pasta de soia, pasta de pebrots fermentada, la part verda d’una ceba tendra, ceba picada, all picat, mel, llavors de sèsam i oli de sèsam. Un cop enllestit el marinat, triturant tots els ingredients, cal congelar la carn i tallar-la en trossos petits. Marinar la carn durant mitja hora a la nevera, o més si has decidit prescindir de la pinya.

Prepara la salsa, cuina la carn en una planxa i cou l’arròs seguint les instruccions del paquet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa