Vadegust
Un sopar molt habitual i que els metges demanen deixar de fer
agraph -->

Hi ha vegades que ens fa mandra cuinar a l’hora de sopar i que optem per opcions simples i fàcils, com pot ser una truita a la francesa amb pa amb tomàquet. Però hi ha un altre plat bastant freqüent i que ara els metges han eliminat que es deixi de fer per sopar. Estem parlant del biquini -o sandvitx mixt-, que es fa amb pa de motlle, pernil dolç i formatge.

Segons publica ‘El Periódico‘, el motiu es troba en la qualitat dels ingredients que s’acostumen a utilitzar per a cuinar aquest plat. En primer lloc, parlem del pa. Normalment, per a aquest plat s’utilitza un pa blanc de motlle. Aquest està fet de farines refinades, que se sotmeten a uns processos que redueixen la seva qualitat nutricional, a diferència del pa integral. Així, el pa blanc pot ser negatiu per a la salut perquè eleva els nivells de sucre en sang, augmenta la tendència a acumular greix i pot produir un efecte inflamatori en el nostre cos.

Un bikini | Viquipèdia
Un bikini | Viquipèdia

El següent ingredient controvertit és el pernil que utilitzem. A l’hora de comprar un pernil dolç en el supermercat, és molt important fixar-se en la llista d’ingredients, i molt especialment en el percentatge real de carn de porc que conté l’embotit que comprarem. Encara que resulti sorprenent, hi ha pernils que només contenen un 55% o 60% de carn real, i la resta d’ingredients afegits no són els més recomanables per a la salut. L’ideal és utilitzar un pernil dolç que contingui, com a mínim, un 85% de carn de porc.

Finalment, és necessari parlar del formatge. Per desgràcia, sovint els formatges que s’utilitzen per a fer sandvitxos o entrepans són de baixa qualitat i contenen ingredients com ara olis refinats o additius que els converteixen en ultraprocessats. Segons els nutricionistes, perquè un formatge es consideri de bona qualitat ha de contenir llet, sal, ferments làctics i quallada; sense estendre molt més allà la seva llista d’ingredients.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 04, 2022 | 05:57
    Anònim novembre 04, 2022 | 05:57
    Aquest plat no és mai saludable, no només per sopar 🥹🥹🥹

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa