Des d’aquest cap de setmana setze restaurants lleidatans ofereixen lots de caragols, vi Raimat i cervesa San Miguel dins la iniciativa ‘Pac Família Aplec’ impulsada per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll). Amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit de l’Aplec del Caragol durant el mes de maig, els restaurants apropen la gastronomia lleidatana a domicili. En el cas de l’Arrosseria Antoni Rubies d’Artesa de Lleida (Segrià), qualifiquen la iniciativa de “molt positiva”, ja que els permet donar-se a conèixer a nous clients de Lleida en un moment en què el sector “ho passa molt malament”. Així mateix, aquest pac familiar també es pot adquirir als supermercats Bon Preu-Esclat i Plusfresc de Lleida.

En una primera inscripció, els restaurants participants són Aggio, Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida), Astoria, Blasi, Caravista, De Tapas, El Celler del Roser, En Família, Gaudium, La Cuina de Martín, La Dolceta, L’Espurna, La Masia, El Mirador dels Camps Elisis, Petit Català i Tòfol. Tot i això, la Fecoll anirà incorporant a la campanya els establiments que així ho demanin durant el mes de maig.

L’Arrosseria Antoni Rubies d’Artesa de Lleida és un d’aquests establiments que des d’aquest cap de setmana ja han començat a repartir les primeres comandes del ‘Pac Familiar Aplec’. El seu propietari, Antoni Rubies, ha explicat que l’ajornament de l’Aplec ha fet que “Lleida estigui trista”. Per aquest motiu ha afegit que la iniciativa vol que “ningú es perdi la cultura dels caragols del mes de maig”, ja que considera que és el mes dels caragols “per excel·lència”.

“La gent està molt contenta de poder menjar el caragol ja preparat”, ha explicat Rubies. En aquest sentit, ha afegit que hi ha moltes persones que no tenen les condicions òptimes per cuinar aquest plat a casa seva, ja que “les vitroceràmiques impedeixen fer uns caragols ben saltejats o a la llauna”.

Personal de l’Arrosseria Antoni Rubies preparant les comandes de la iniciativa ‘Pac Familiar Aplec’ | ACN

En el seu cas, el restaurant ofereix dues racions de caragols a la gormanda acompanyats d’allioli, el vi Raimat i el pac de cervesa Sant Miguel a un preu tancat de 26 euros. Tot i que en el seu restaurant els caragols els cuinen de tres maneres diferents, han optat per oferir-los a la gormanda perquè és més fàcil que la gent els pugui “recalentar” a les seves llars.

Un altre dels objectius de la iniciativa és ajudar a la restauració lleidatana durant la pandèmia de la covid-19. “Ho estem passant malament i això ens va molt bé per treballar una mica més, que falta ens fa”, ha dit Rubies. Tot i això, el cuiner ha afegit que gràcies al servei a domicili que han començat a fer, ja han pogut “rescatar” un dels seus treballadors i en breu esperen fer-ho amb la resta. La iniciativa i aquest servei a domicili també els ha ajudat a donar-se a conèixer a nous clients, sobretot, de la ciutat de Lleida.

El ‘Pac Família Aplec’, també als supermercats

A més dels restaurants, el ‘Pac Família Aplec’ també es pot adquirir als supermercats Bon Preu-Esclat i Plusfresc de Lleida. En aquest cas, el lot promocional pensat per a quatre persones, inclou un quilo de caragols, una ampolla de vi negre Raimat Abadia i sis cerveses San Miguel per 15 euros. Es pot adquirir des d’aquest divendres, 8 de maig, en els establiments d’aquestes dues cadenes de Lleida i fins al dia 30 de maig.

41a edició de l’Aplec del Caragol, a l’octubre

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol va decidir ajornar la 41a edició, prevista inicialment entre el 22 i el 24 de maig, als dies 9, 10 i 11 d’octubre, sempre i quan la celebració de la festa “no suposi cap risc per a la salut dels collistes i visitants”, segons remarquen des de la Fecoll. D’aquesta manera, l’edició d’enguany coincidirà amb la trobada de l’Aplec de Tardor, que habitualment es porta a terme durant una única jornada, el primer o segon diumenge d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa