Vadegust
Setze empreses de Mercabarna, a la fira de peix més gran del món

Mercabarna i el Gremi de Majoristes del Peix (GMP), que reuneixen 50 companyies que operen al gran mercat, tornaran a ser presents, en un estand conjunt, al Saló Seafood Expo Global, que se celebra a Barcelona del 25 al 27 d’abril. A més 16 companyies del polígon alimentari tindran estand propi a la fira.

Des del Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna (GMP) celebren la consolidació de la mostra a Barcelona i ressalten l’impuls que suposa reunir diferents actors del peix comercial dels cinc continents. “Per al sector català, és un luxe que el Seafood, la fira de peix més potent del món, se celebri a Barcelona”, explica Àngel Mánez, president del Gremi dels Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP). “L’intercanvi i contacte amb nous proveïdors i potencials clients és extraordinari” diu el president dels majoristes. Per a Máñez, un dels punts forts de la fira és que “ara tots tenim les mateixes oportunitats de mantenir contacte amb proveïdors d’arreu del món. “La fira, en traslladar-se de Brussel.les a Barcelona, s’ha fet accessible a totes les nostres empreses”, explica Máñez.

A més de l’estand conjunt de Mercabarna i GMP, companyies especialitzades en diferents segments dels productes de mar del polígon alimentari exposaran les seves novetats en productes i serveis al Seafood. De fet, en aquesta edició, creix la presència de companyies situades a Mercabarna respecte a l’any passat. Seran Alfrisa, Arofish, Arrom, Azurmar, Cocedero de Mariscos, Confremar, Delanchy, Barrufet, Frigorífics Ferrer, FRIME, S.A.U., Grupo Videla, Manet Import, Marfish, Maresmar, Pasapesca i Olano. Un total de setze empreses, cadascuna d’elles referent en diferents segments de producte: des de viver de marisc, fins a elaborats i congelats, especialitats en cefalòpodes, tonyina i tonyina vermella, etc.

Novetats i sostenibilitat

Entre les novetats presentades per les empreses de Mercabarna destaca la tonyina vermella congelada en el moment de la pesca a – 70ºC i conservada a -60ºC, recollint la tècnica japonesa d’ultracongelació. Aquest mètode garanteix la màxima qualitat del producte que és demandat pels restaurants més exigents.

També es presentaran noves línies de productes de peix llestos per cuinar a casa, de manera còmode i fàcil, que se sumen a leshamburgueses de tonyina i d’altres tipus de peix i que compten amb una forta dosi d’innovació en la seva concepció per a consumidors de tots els gustos, inclosos els nens. Destaquen també els productes amb exigents acreditacions que asseguren el seu origen en la pesca sostenible i la gestió dels recursos pesquers. Així mateix, destacaran el peix i el marisc amb envasos molt més sostenibles i reciclables.

No hi faltarà tampoc, pel que fa a les companyies de Mercabarna, la presència de nous manufacturats de cefalòpodes (sípia, calamar i pop), productes cada cop més demandats per la restauració i client final. Aquests nous manufacturats estan orientats al canal horeca i a la distribució, i tant per al mercat local i nacional com per a l’expansió internacional.

Sector del peix de Mercabarna

El sector del peix de Mercabarna el formen les empreses situades al Mercat Central del Peix, amb 38 companyies i 80 punts de venda majorista, i 12 firmes més situades a la Zona d’Activitats Complementàries de Mercabarna. El conjunt del sector del peix i marisc de Mercabarna distribueix 210.000 tones anuals. Actualment, un 40% del peix i marisc fresc que es consumeix a Catalunya procedeix de Mercabarna, que és considerat com la principal plataforma import/export d’Europa per a productes del mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa