Vadegust
La raó per la qual a les safates de carn hi ha filets foscos

Hi ha un motiu que explica per què a les safates de carn envasada hi ha sovint filets foscos. El color dels aliments és un dels indicadors de salut i qualitat. Quan anem al supermercat tendim a triar els paquets de carn que es veuen més vermells perquè es veuen més frescos, però no és exactament així.

Entre les proteïnes, la mioglobina (de color vermell robí) és la que intervé en la coloració de la carn i és molt important per al múscul ja que representa una espècie de dipòsit d’oxigen. Com més gran sigui l’exposició de la carn a l’oxigen, més vermella serà. Les safates en les quals venen disposats els bistecs en el supermercat, permeten que l’oxigen penetri, promovent així el manteniment d’un color saludable, tal i com publica OK Diario.

Si la carn es torna fosca, brunenca o grisa, significa que la mioglobina està perdent oxigen o no s’oxigena prou. Això pot passar en carn envasada al buit o també en els trossos de carn que queden a sota i que estan en contacte amb altres filets.

Carn fresca | Pixabay
Carn fresca | Pixabay

Ens podem menjar els bistecs que estan negres?

Si acabem de comprar aquests bistecs, i no ha arribat la seva data de caducitat els podem menjar tranquil·lament sempre que els cuinem a les temperatures adequades i no els consumim crus. Però en el cas que no tingui data de caducitat o que porti dies a la nevera i notis que la carn s’ha enfosquit, serà l’olor el que et guiï per a saber si es pot menjar o no.

En el cas que tingui mala olor entendrem immediatament que ja no és comestible i cal tirar-la. Notarem a més que les fibres de la carn són menys elàstiques i la seva estructura no és molt compacta. L’olor, similar al dels ous podrits, indica una deterioració per la càrrega bacteriana. En aquest cas s’ha de tenir molta cura, ja que si consumeixes aliments en mal estat, corres el risc d’ingerir toxines que després causen diversos símptomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa