Segur que en aquests moments coneixes diverses persones que s’han contagiat de coronavirus i que l’estan passant. O potser fins i tot és el teu cas. Si és així, t’interessa quins són els aliments que més et convé menjar a tu -i als teus coneguts- quan estan patint les conseqüències de la covid.

Segons Altrient, i tal i com recull ‘OK Diario‘, la recomanació general indica seguir una dieta variada, amb només greixos bons, reduint el consum tant de sal com de sucre, mantenint-nos ben hidratats i evitant tòxics de tipus social, com l’alcohol i el tabac que afebleixen el sistema immunològic humà.

Més enllà d’això, hi ha sis nutrients que hem d’assegurar-nos d’incorporar pràcticament diàriament, i són els següents:

Vitamina C

Sent una de les més demandades per l’organisme per a protegir-se durant l’hivern, també actua positivament contra el coronavirus en el cos pel seu efecte antioxidant, així que ingereix fruites com la taronja o el kiwi amb assiduïtat.

Vitamina B3

Encarregada de preservar les mucoses en bones condicions, la trobem en aliments com les carns vermelles, el pollastre, el peix i l’ou, així que no deixis d’usar-los a la cuina.

Vitamina A

Les opcions amb vitamina A són diverses, i pots utilitzar-les per la seva versatilitat, situant aquí tant a la llet com la mantega i derivats, com el saborós formatge cheddar.

Una gerra i un got de llet | Pxhere
Una gerra i un got de llet | Pxhere

Vitamina D

La “vitamina solar”, com se la coneix, és present en la carn, els peixos blaus i a la llet; i és importantíssima per a respondre a l’exposició als raigs solars i altres amenaces externes.

Àcid fòlic

Responsable de la creació dels glòbuls blancs, la seva absència durant un llarg període de temps pot fer-nos susceptibles a les infeccions, així que millor consumir amb regularitat aliments que aporten aquesta substància, com l’arròs, el pa i el bròcoli.

Omega 3

Aquest nutrient reforça les defenses naturals, aportant-nos energia per a combatre el virus. Els peixos blaus, l’alvocat i la fruita seca, entre d’altres, el porten amb si en dosis altes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa