Segur que és una pregunta que t’has fet sovint: quines pipes engreixen més, les de gira-sol o les de carabassa? Segons publica ‘Ok Diario‘, de les dues es pot dir que són bastant calòriques, de manera que engreixen en tots dos casos, tot i que tot dependrà de la quantitat que mengem i també que sapiguem diferenciar correctament els valors nutricionals i coneguem la quantitat exacta de calories que té cadascuna d’elles.

Pipes de gira-sol

Les pipes de gira-sol hem de dir que compten amb moltes propietats entre les quals destaca que milloren la circulació. En relació als valors nutricionals, aporten un 40% de greixos per cada 100 grams, però tenen també un nivell elevat de proteïnes (de manera que són una bona font d’energia), així com de vitamines, minerals i fibra.

En relació a les calories, que és el valor que hem de ressaltar per a saber si engreixen més que les pipes de carabassa, direm que les pipes de gira-sol tenen 575 calories per cada 100 grams. Un valor molt elevat però que no significa que ens facin engreixar. N’hi ha prou amb ingerir poca quantitat per a treure’ns el desig de menjar-ne sense risc d’engreixar. D’altra banda, una cullerada de llavors de gira-sol té unes 60 calories, de manera que poden ser ingerides sense problema en qualsevol dieta, sempre que no sobrepassem aquesta quantitat.

Hem d’assenyalar a més que malgrat la gran aportació que té en greixos molts d’ells són beneficioses, come ls Omega 6, que tenen propietats antiinflamatòries essencials. I perquè realment siguin saludables, les pipes de gira-sol s’han de menjar crues i com a molt una mica torrades. Només així podrem beneficiar-nos de les seves propietats i no engreixarem. En el cas de menjar-les fregides o salades, sumaran greixos que a més no són beneficioses i augmentaran encara més el seu valor calòric.

Pipes de carabassa | Viquipèdia

Pipes de carabassa

Les pipes de carabassa tenen més grasses que les de gira-sol per cada 100 grams (50%), però en comparació tenen menys hidrats de carboni (10%) i més fibra (7%). Tenen també moltes vitamines i minerals i entre les propietats que aporta al nostre organisme està el fet que serveixin per a combatre els cucs intestinals i millorar l’aparell respiratori així com disminuir el colesterol, la hipertensió i l’artritis i és un bon antiinflamatori per a pal·liar el dolor de la síndrome premenstrual.

En relacio a les calories, tenen 446 per cada 100 grams, és a dir gairebé 100 menys que les de gira-sol. A més, són més grans, de manera que costa més menjar-les i per aquest motiu és més fàcil que limitem més el seu consum. Una sola cullerada té també 60 calories com passa amb les de gira-sol, però a diferència d’aquestes no aportaran l’energia abans esmentada.

Conclusió

En definitiva, podem dir que ambdues, tant les pipes de gira-sol com les de carabassa, engreixen pràcticament el mateix si tenim en compte les qualitats i valors nutricionals de cadascuna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a agost 16, 2022 | 13:09
    Anònim agost 16, 2022 | 13:09
    Les pipes que engreixen menys son les de tabac. Fumades, és clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa