Les proteïnes d’origen vegetal tenen importants avantatges per a la salut en comparació amb les proteïnes d’origen animal, segons ha assegurat el president del Comitè de Metges per a una Medicina Responsable (PCRM, per les seves sigles en anglès), Neal D. Barnard, en una carta dirigida a la revista ‘The New England Journal of Medicine’.
“Un important estudi de Harvard va mostrar que quan es consumeixen proteïnes d’origen vegetal en lloc de proteïnes de carn de vedella, aus, peix, productes lactis o ous, la mortalitat es redueix“, ha subratllat el professor adjunt de medicina a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat George Washington a Washington, DC (Estats Units).

Barnard ha destacat també que les persones que es nodreixen a partir d’una dieta basada en plantes tenen un menor risc de patir diabetis, obesitat, malalties cardíaques i càncer. Tot i així, ha matisat que totes les persones, independentment de la dieta que segueixin, han de prestar atenció a les seves necessitats de vitamina B12 i altres nutrients.
En relació amb tot això, el doctor ha apuntat que nous descobriments mostren que totes les plantes contenen tots els aminoàcids essencials. Això desmenteix la creença comuna, però errònia, que les plantes manquen d’un o més aminoàcids.

