Vadegust
Els productes alimentaris catalans amb DOP-IGP alcen el vol

La Federació Catalana DOP-IGP ha donat aquest dimecres el tret de sortida a la campanya ‘Enlairem les DOPs IGPs’ des de l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena. L’eix central de la proposta s’articula al voltant d’un globus personalitzat amb la imatge corporativa de la Federació, que a partir del setembre s’enlairarà des de diversos punts de Catalunya per sobrevolar els territoris on es produeixen productes amb el distintiu de qualitat DOP-IGP. Als vols hi podran participar periodistes, influenciadors i usuaris que segueixin els perfils de xarxes de l’entitat. D’aquesta manera, l’entitat vol reforçar la marca i oferir noves experiències al voltant dels productes catalans.

En l’acte de la presentació de la campanya s’ha organitzat un vol captiu (consisteix a tenir un globus aerostàtic lligat a terra amb cordes i fer-lo pujar i baixar fins a aproximadament una altura de vint metres) i un esmorzar amb productes catalans DOP-IGP preparat pel xef David Andrés, del restaurant Somiatruites d’Igualada. A l’acte hi ha assistit el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol; de representants dels Consells Reguladors i de prescriptors del món de la gastronomia.

La presentació s’ha celebrat com a avantsala de l’European Balloon Festival, el festival que des de demà i fins diumenge reunirà una cinquantena de globus aerostàtics a Igualada amb equips provinents de països com Egipte, Argentina, Letònia, Anglaterra, Suïssa, França, Portugal, Mònaco, Itàlia i de diversos punts de l’Estat espanyol com Galícia, Castella la Manxa i Aragó. Els pilots catalans hi faran d’amfitrions, amb presència destacada del globus de la Federació Catalana DOP-IGP.

Esmorzar amb productes catalans DOP-IGP preparat pel xef David Andrés | Cedida

Els globus s’enlairaran cada matí, de dijous a diumenge a dos quarts, i cada tarda de dijous a dissabte a dos quarts de vuit des del Parc Central d’Igualada. Divendres 8 els globus volaran simultàniament mentre competeixen per guanyar diverses proves plantejades per la direcció esportiva, com ara el repte conegut com La Llebre, en el qual què els globus participants han de perseguir el globus llebre —en aquest cas el de la Federació Catalana DOP-IGP— que s’haurà enlairat primer canviant constantment de direcció i altitud. Dissabte 9, torna amb tota l’esplendor i sense restriccions d’aforament l’encesa nocturna de globus Night Glow, un dels moments més esperats del festival. Els globus s’il·luminaran per dintre a ritme de la música.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa