Vadegust
El producte que consumeixes a diari i que està atacant el teu pàncrees

Cal vigilar molt amb què mengem i bevem, ja que hi ha aliments que són clarament perjudicials per a la nostra salut. És el cas de l’arròs blanc. Arran d’una recent publicació a la revista científica British Medical Journal (BMJ) s’ha descobert que existeix una relació entre el consum habitual d’arròs blanc i el fet de desenvolupar diabetis tipus 2.

L’article, que és una revisió dels resultats d’un total de 19 estudis en relació amb aquest problema, assegura que consumir diàriament arròs blanc pot afectar el nostre pàncrees i, de fet, acabar desenvolupant diabetis, tal i com recull ‘Ok Diario‘.

Un plat amb arròs blanc | Pixabay
Un plat amb arròs blanc | Pixabay

El motiu sembla estar en el fet de consumir un tipus d’arròs, que no deixa d’estar refinat i consegüentment té un índex glucèmic major que per exemple l’arròs integral. Per aquest motiu, encara que en l’article s’alarma sobre el consum d’arròs i el risc d’acabar tenint la malaltia esmentada, també es recomana substituir-lo per arròs integral.

En menjar arròs blanc, que està refinat i que és més fàcil de cuinar i de menjar (perquè està sempre més tou que l’integral) estem prenent un aliment al qual se li ha exclòs de la seva capa de segó, que és el que conté la fibra capaç de reduir el seu propi índex glucèmic. En menjar aquest cereal tots els dies i en comptar amb aquest índex glucèmic elevat, estem fent que la glucosa en sang del nostre cos es dispari i amb això que existeixi un major risc d’acabar patint diabetis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa