Vadegust
Prendre cafè amb o sense sucre disminueix el risc de mort?

Nou estudi sobre el cafè i les seves propietats (o no) per a la salut. En aquest cas es tracta d’una investigació realitzada per uns investigadors de la Universitat Mèdica del Sud a Guangzhou (la Xina), que van decidir comprovar si prendre aquesta beguda endolcida té els mateixos efectes que fer-ho sense afegir-li res. Sovint es diu que prendre cafè s’associa a un menor risc de mort, però mai es parla si s’ha de prendre amb o sense sucre.

Segons publica ‘La Vanguardia’, els investigadors xinesos van usar les dades de 171.616 persones d’una edat mitjana de 55,6 anys sense malalties del cor o càncer a l’inici de l’estudi, un seguiment que va començar l’any 2009 i va acabar el 2018. Se’ls va demanar que informessin sobre com prenien el cafè, endolcit o sense endolcir, i van estimar la mortalitat per qualsevol causa relacionada amb el càncer i les malalties cardiovasculars (ECV).

Una tassa de cafè | Pixabay
Una tassa de cafè | Pixabay

Resultats poc determinants

Van arribar a registrar un total de 3177 morts, de les quals 1725 van ser per càncer i 628 per ECV, i van concloure que les persones que havien pres cafè de manera regular i moderada, fos amb sucre o o sense endolcir, presentaven un menor risc de mort per totes les causes que els que no consumien aquesta beguda. Els resultats dels qui van beure cafè amb edulcorants artificials, en canvi, van ser inconcloents.

Concretament, els autors de l’estudi, que ha estat publicat a la revista Annals of Internal Medicine, van trobar que després d’un seguiment de set anys, els participants que van beure qualsevol quantitat de cafè sense sucre tenien entre un 16 i un 21% menys de probabilitats de morir que els que no bevien cafè.

També van observar que els qui bevien d’1,5 a 3,5 tasses diàries de cafè endolcit amb sucre (una cullaradeta, aprox.) tenien entre un 29 i un 31% menys de probabilitats de morir que els participants que no en prenien mai.

Aquestes associacions amb un menor risc de morir per qualsevol causa, diuen en les conclusions de l’estudi, es van produir igualment en el cafè instantani, molt i descafeïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa