Vadegust
Pizza margarita i hawaiana: el seu origen i significat

La pizza és un dels plats més populars i recurrents. Ja sigui en una trobada amb amics, o amb la família, o fins i tot sols, però la pizza sempre està present. Segons publica ‘Ok Diario‘, sembla que la primera pizza es va fer a Grècia, Egipte o bé el nord del continent africà. Els científics han discutit sobre aquest assumpte durant anys i fins ara no hi ha una resposta clara sobre la pizza primigènia.

Per la seva fama internacional, la creença més estesa assenyala que la pizza moderna va ser inventada en el sud d’Itàlia, fa uns 2.000 anys. Més enllà d’altres antecedents, tot indica que en aquesta zona es van elaborar les primeres pizzes amb les característiques que coneixem. Probablement van ser els habitants de Nàpols i els seus voltants els primers que van reunir aquests elements i els van portar a la taula. Però aquelles pizzes amb all, oli d’oliva, formatge de llet de búfala, romaní i altres espècies comunes semblaven més una focaccia.

La pizza margarita

Fa més d’un segle, el rei Umberto I i la reina Margherita Teresa de Savoia van visitar el sud d’Itàlia i els va ser servida una pizza. Denominada Margarita, simulava els colors de la bandera d’Itàlia, i els va agradar tant que van decidir que s’inclogués en la seva dieta. Pocs anys més tard, tant aquesta varietat com altres exquisides pujarien als vaixells amb milers d’italians que abandonaven el país cap a Amèrica a la recerca d’un futur millor. Naixerien així adaptacions com la pizza Nova York amb les seves pròpies característiques úniques.

Una pizza en una imatge d'arxiu | Pixabay
Una pizza en una imatge d’arxiu | Pixabay

La pizza hawaiana

Moltes persones es pregunten per què se li posa pinya a la pizza. Perquè va ser creada per un grec al Canadà, encara que d’altres li atribueixen un origen alemany. Dues persones van deixar trossos de pinya en conserva en aquesta gran massa rodona i sense adonar-se van inventar una de les pizzes més polèmiques del món.

On es mengen més

Encara que Itàlia és el bressol de la pizza, donada la dispersió de la comunitat italiana pel món, cal indicar que hi ha més presència d’aquesta en altres ciutats i països del món, com ara l’Argentina i els Estats Units.

Una vegada elaborada la massa en barrejar farina de blat, sal, aigua i llevat, normalment s’acompanya amb salsa de tomàquet i formatge com els seus ingredients principals. Però actualment és possible trobar-nos amb una amplíssima varietat de tipus i sabors locals de pizzes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa