Vadegust
El pitjor tall de carn per comprar, segons els carnissers

Alhora de menjar carn resulta especialment important la qualitat del producte que comprem. I sembla que hi ha un tall especialment que és el que hem d’evitar quan anem a comprar, o almenys així ho consideren els experts. De fet, segons publica OK Diario, tot depèn del tipus de preparació que es vulgui realitzar: per a cada cocció hi ha talls més adequats que d’altres.

En general, és bo saber que el tall que pot ser que sigui l’adequat o tot el contrari, és el d’una carn magra però no gaire tendra. En aquest cas estem parlant del bistec de bou obtingut de la pota posterior i, en concret, de la part inferior o superior d’aquesta. Un tipus de carn que tendeix a ser menys saborós que altres peces precisament perquè és més resistent i, per tant, no apte per a rostir a la graella. No obstant això, està bé per a coccions lentes i humides, com a estofats o fins i tot per a cuinar kebabs.

Trossos de carn de porc | Pixabay

Un altre criteri que és útil conèixer és la quantitat de marmolejat de la carn. És, de fet, és un element a tenir sempre en compte a l’hora de comprar carn, ja que indica el percentatge de greix intramuscular. Això és el que contribueix a donar sabor al nostre plat i sempre ha d’estar repartit uniformement.

D’altra banda, mai confiïs massa en peces de carn amb descompte, ja que generalment estan prop de la data de caducitat. Tot i això, si la intenció és cuinar aquestes carns immediatament, es poden comprar fàcilment. Si per contra tens la idea de guardar-les en la nevera o en el congelador per a fer el teu estofat més endavant, és millor que evitis comprar-la i que optis per la carn fresca, seguint a més les recomanacions que et doni el teu carnisser/a.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa