Vadegust
El perill que corres si menges carn vermella i processada molt sovint

T’agrada tant el bacon que ets d’aquells que n’hi posa una mica a tots els plats? Surts a sopar i el que et ve més de gust és una bona hamburguesa? Et fas el dinar o el sopar i sempre hi ha carn vermella? Doncs aquest article t’interessa, perquè ingerir aquest tipus de carn tan sovint podria no ser gaire bo per a la teva salut. De fet, si en menges tots els dies, l’estàs posant en risc de debò.

Investigadors de la Universitat d’Oxford han realitzat un estudi, segons recull ‘Ok Diario‘, per a conèixer quins són els efectes de menjar carn vermella diàriament. Per a això, l’equip, liderat pel doctor Timothy J. Key, va reunir 500.000 britànics d’entre 40 i 69 anys. Va ser així com van arribar a la conclusió que els qui ingerien 76 grams de carn vermella processada, com per exemple bacon, tots els dies, tenien un 20% més de probabilitats de patir càncer colorectal.

Una hamburguesa | Pixabay
Una hamburguesa | Pixabay

En l’estudi també van comprovar que per cada 25 grams de carn processada augmenta un 20% el risc de patir càncer de cólon. Tim J. Key explica el següent: “Una petita quantitat de carn processada sembla tenir el mateix efecte carcinogen que una gran quantitat de carn vermella”. I afegeix: “Les persones que mengen carn vermella i processada quatre o més vegades a la setmana tenen un major risc de desenvolupar càncer d’intestí que aquelles que mengen carn vermella i processada menys de dues vegades per setmana”.

En la mateixa línia, l’Organització Mundial de la Salut va advertir l’any 2016 que existeixen les suficients evidències per a incloure la carn processada com una substància perillosa per a la salut ja que és “carcinògena per als humans”.

Bacon fregint-se | Pixabay

Càncer colorectal

Segons l’informe ‘Les xifres del càncer a Espanya 2019’ realitzat per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, el càncer colorectal és el tumor maligne amb major incidència a Espanya. Segons els càlculs realitzats, afecta a una de cada 30 dones i a un de cada 20 homes abans de complir els 74 anys.

Pel que fa als símptomes, els més comuns són els següents: presència de sang en la femta, diarrea o restrenyiment, dolors o enrampades en el ventre, pèrdua de pes sense raó aparent, cansament, nàusees i vòmits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa