Vadegust
Pere Arpa, el nou xef de l’hotel-restaurant Casa Anamaria

El banyolí Pere Arpa és el nou xef executiu de Casa Anamaria, Hotel&Villas, un hotel-restaurant boutique de 4 estrelles situat en una masia del segle XIV a Can Motes d’Ollers, a Vilademuls (Pla de l’Estany). Arpa va ser, fins l’any passat, propietari i xef del restaurant Ca l’Arpa, de Banyoles, reconegut durant 14 anys amb 1 estrella Michelin i amb 2 sols de la Guia Repsol. El cuiner és el responsable de tres espais gastronòmics: restaurant Can Motes, Pool Bar i zones per a esdeveniments.

Amb l’entrada d’Arpa, l’establiment aposta per una “cuina tradicional i representativa del Pla de l’Estany”que lliga “territori, cultura i productes de proximitat”. Les aus, el cap i pota amb gambes, els calamars saltejats amb cansalada del coll i les sardines amb cigrons són alguns dels plats presents en “una carta variada”. El propietari deCasa Anamaria és Olivier Mitterrand, nebot de qui va ser president de França, François Mitterrand.

Arpa explica que “el projecte apunta alt i es vol un hotel on la gastronomia sigui molt important. Conec la comarca, els productors i aplico una cuina tradicional amb una visió personalista i actualitzada que pretén explicar el territori”. El xef aposta “per productes de proximitat i també de la resta de la província, ja que tenim un entorn molt ric, amb una costa amb llotges fantàstiques com les de Palamós, Roses, Llançà i l’Escala. Els formatges els comprem a Mas Alba, de Terradelles; els olis a Mas Auró, d’Esponellà; la carn prové de vedelles criades al Pla de l’Estany i de xais de ramats de Jafre, les verdures de mercats propers…”.

Arpa, de 53 anys, es va formar al costat de referents com Martín Berasategui, Álex Montiel i Joan Piqué abans d’emprendre els seus propis negocis a la seva ciutat natal, Banyoles: primer amb El Rebost d’en Pere i, després, amb Ca l’Arpa. Aquest segon el va tenir obert fins el 2021. Durant 14 anys va ser reconegut amb 1 estrella Michelin i amb 2 sols de la Guia Repsol. Ara, a Casa Anamaria, Hotel & Villas, aplica “una carta molt variada, les aus tenen molta importància. Cuinem terrina i magret d’ànec, conill, guatlles, pollastres picantons, colomins… i en temporada de cacera hi incorporarem més plats”. Arpa també destaca el “cap i pota amb gambes, els calamars saltejats amb cansalada del coll, sardines amb cigrons, tàrtar de vedella, llebre a la ‘royale’ i les verdures, que tenen rellevància en molts plats”.

Dirigeix el restaurant Can Motes, que té terrassa exterior, i el Pool Bar, pensat per compartir plats o per gaudir d’una graellada. Arpa també cuina en els esdeveniments que s’hi celebren, com casaments, comunions, festes privades i àpats d’empresa, en diverses sales i en un ampli espai amb jardins, amb capacitat per a fins a 200 comensals.

L’hotel-restaurant Casa Anamaria | Cedida

Jordi Compte, director de Casa Anamaria, explica que “incorporar Pere Arpa és un pas endavant a la línia gastronòmica que volem seguir a l’hotel, amb un producte local, sostenible i d’entorn. Té experiència perquè treballa amb productors i productes de la zona i coneix el territori. Hi apostem perquè volem que Casa Anamaria sigui un lloc reconegut del Pla de l’Estany per la seva proposta gastronòmica, juntament amb una oferta hotelera de qualitat”.

Olivier Mitterrand, propietari de Casa Anamaria, subratlla que “per nosaltres és molt important comptar amb l’experiència d’en Pere (Arpa), el conec de fa més de deu anys i havia menjat molts cops al seu restaurant. Amb la seva presència, confiem tenir un restaurant de molt bon nivell i amb productes locals. Volem combinar un hotel de qualitat amb bona gastronomia”. “Vam obrir el 2014 amb la intenció de tenir hotel romàntic. Fa vint anys, quan vam visitar la finca de Can Motes, va ser com una història d’amor; juntament amb la meva muller ens en vam enamorar, la ubicació és preciosa”.

L’hotel i les viles en un complex de 70 hectàrees

Casa Anamaria, Hotel & Villas és un complex hoteler de 70 hectàrees en una zona aïllada del Pla de l’Estany. L’hotel, de caràcter ecològic, disposa d’un certificat en gestió forestal sostenible i un sistema tèrmic amb energia geotèrmia. Disposa de 26 habitacions repartides en tres espais diferents: l’hotel de 4 estrelles i les seves dues viles: Villa Maria (masia del segle XIV) i Villa Ana. També compta amb spa, biblioteca, saló bar, restaurant gastronòmic, espaiosos salons per a convencions (casaments, batejos i altres esdeveniments) com el Saló de Vidre i El Paller, piscina d’aigua salada amb bar oberta de juny a setembre i una pista de tennis.

El complex està situat a la zona de Can Motas i es va restaurar i convertir en hotel de luxe el 2014. La masia data del segle XIV i va ser la residència temporal de Pere IV El Cerimoniós, rei d’Aragó (1319-1387). Can Motas va ser l’antiga casa Llovet d’Ollers. El propietari és l’editor i constructor Olivier Mitterrand, nebot de François Mitterrand, qui va ser president de la República Francesa. Va adquirir la masia històrica d’arquitectura tradicional catalana, així com la granja adjacent. Va fer construir, a més, una mansió clàssica francesa d’inspiració palatina -obra de l’arquitecte barceloní Xavier Gelabert- i la va envoltar d’un gran jardí al més pur estil versallesc, dissenyat pel paisatgista banyolí Martirià Figueras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa