Vadegust
Per què Karlos Arguiñano utilitza julivert en tots els seus plats

Si et seguidor dels programes de cuina de Karlos Arguiñano segur que t’has fixat que el cuiner posa julivert a tots els seus plats. I, segons recull ‘Ok Diario‘, en una entrevista a la ‘Cadena Ser’, Karlos Arguiñano ha explicat el per què el julivert és un ingredient que no pot faltar en cap de les seves receptes.

“La salsa verda és la salsa dels guipuscoans. Nosaltres fem l’arròs amb rossellones, amb julivert; el lluç en salsa verda, amb julivert; els ous farcits, amb julivert; les truites, amb julivert… En totes les cases hi ha un got amb branquetes de julivert! Per això fa 40 anys vaig començar a posar-ho als plats i, quan vaig començar a la televisió, fa 28, ho vaig continuar fent”, ha argumentat.

Considera que tothom hauria d’utilitzar més les herbes aromàtiques ja que, a més de donar sabor als menjars, permeten utilitzar menys la sal.

Un grapat de julivert | Pixabay

Julivert: beneficis per a la salut

El julivert és una planta d’origen mediterrani que s’utilitza des de fa milers d’anys com a planta medicinal per les seves propietats antibacterianes, antiinflamatòries i antioxidants, entre d’altres.

Gràcies al seu alt contingut en vitamines A i C, el julivert enforteix el sistema immunitari, i diversos estudis indiquen que ajuda a combatre alguns bacteris. El julivert també prevé l’anèmia ja que és una planta rica en àcid fòlic i ferro. A això cal sumar-hi que conté luteïna, un antioxidant que combat el mal oxidatiu a la pell i a les cèl·lules.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà. a juliol 08, 2022 | 08:26
    Vilatà. juliol 08, 2022 | 08:26
    A l'hort de casa n'hi ha molt, de julivert, i a molts llocs. Però compte!. amb el julivert també hi creix, a voltes, la cicuta, que és tóxica. I s'hi assembla molt; cal mirar que les puntes de les fulles siguin més aviat punxegudes (julivert) i no arrodonides (cicuta).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa