Vadegust
Quin pebrot és més sa, el verd o el vermell?

Sabies que el pebrot és una fruita? Molta gent pensa que és una verdura, però no és així. És originari d’Amèrica, de la mateixa manera que el tomàquet, i és un dels aliments més versàtils que existeixen. Des del punt de vista nutricional, té propietats molt interessants, com l’elevada aportació de vitamina C. En el món existeixen més de 75 gèneres i més de 2.300 espècies de pebrots diferents, sent la del vermell i el verd una de les més conegudes, tal i com publica ‘Ok Diario‘.

Pebrots vermells i verds | Pixabay
Pebrots vermells i verds | Pixabay

Pebrot vermell i verd

En primer lloc, caldria explicar quines són les diferències entre tots dos tipus de pebrot. El vermell i el verd són un mateix tipus de pebrot, però estan en diferents etapes del procés de maduració, la qual cosa canvia el color i el sabor.

Identificar-los és molt senzill pel seu color. El pebrot verd es troba en fase de maduració, mentre que el vermell ja ha madurat.

A nivell nutricional, el pebrot vermell és més nutritiu, però el verd és menys calòric. Pel que fa al sabor, el del pebrot verd és més suau i menys dolç, així que és un bon aliment per a consumir cru en amanida.

Tenint en compte que a mesura que maduren els pebrots guanyen en nutrients, el vermell és més saludable que el verd. Els vermells són més rics en fibra i vitamines. A més, tenen un alt contingut en licopé, que els confereix el característic color vermell i que té propietats antioxidants que combaten el mal oxidatiu.

El pebrot verd aporta 20 quilocalories per unitat, mentre que el pebrot vermell aporta 33 quilocalories. El contingut de greix en tots dos pebrots és molt baix. Són una font molt rica en vitamina C: 108 mil·ligrams el pebrot verd i 139 mil·ligrams el pebrot vermell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a juny 08, 2022 | 08:11
    Català juny 08, 2022 | 08:11
    Doncs, què voleu que us digui?. Els pebrots son força indigestos, si més no crus.
  2. Icona del comentari de: Anònim a juny 08, 2022 | 08:21
    Anònim juny 08, 2022 | 08:21
    Un problema de pebrots, vaja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa