Vadegust
La Pastisseria Palau de Tarragona tancarà després de gairebé un segle

La Pastisseria Palau de Tarragona, fundada l’any 1928, tancarà definitivament el 21 d’agost. La jubilació de l’actual propietari, Josep Roquet-Jalmar Palau, posarà fi a un negoci familiar que s’ha allargat durant tres generacions. En un comunicat, l’empresa ha demanat a l’Ajuntament de Tarragona que “lluiti per revitalitzar el batec al carrer de la Unió”, el qual consideren que va ser una “artèria comercial primordial” a la ciutat, però que ara defineixen com “tocada de mort”. La pastisseria més antiga de la ciutat s’acomiadarà de la clientela a finals d’agost, després de les diades de Sant Joan i de Sant Magí.

Un negoci de tres generacions

Segons publica el ‘Diari de Tarragona‘, la Pastisseria Palau ha estat un negoci de tres generacions familiars. Va ser fundat el 1928 per Antonio Palau Travé, avi de l’actual propietari. Amb la seva mort el 1945, va passar a mans de la seva dona, Josefa Maria Solé Ciurana. Una de les seves tres filles, Maria Palau Solé, és qui hereta la pastisseria juntament amb el seu marit, Josep Roquet-Jalmar Ensesa, que era pastisser.

Productes de la Pastisseria Palau | Facebook Pastisseria Palau

En aquesta segona generació, la Palau va ampliar horitzons i va obrir dues botigues més. Al número 3 del carrer de Maria Cristina es va estrenar una segona botiga; mentre que en el número 6 de l’avinguda de Prat de la Riba es va inaugurar la recordada Minerva, que oferia serveis de pastisseria i xarcuteria. Totes dues botigues van tancar anys més tard. Amb la mort prematura de Josep Roquet-Jalmar Ensesa el 1981, dos dels seus fills, Antonio i Josep Roquet-Jalmar Palau, van passar al capdavant del negoci. El segon és qui ha liderat la Pastisseria Palau fins a aquest 2022.

Els propietaris de l’establiment han explicat al mateix diari que “amb el tancament de la Pastisseria Palau hi haurà un comerç de proximitat menys a Tarragona, en aquest cas per jubilació. En aquest sentit, la resposta de la clientela de la pastisseria sempre ha estat exemplar, tant en els bons moments, com en els dolents. Els últims anys no han estat fàcils, amb un teixit comercial molt castigat a la ciutat a causa de la crisi econòmica iniciada el 2008”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa