Vadegust
Pagesos i Generalitat es coordinen per evitar el robatori de garrofes al Camp de Tarragona

Els sindicats agraris i els departaments d’Interior i Acció Climàtica de la Generalitat s’han reunit aquest dimarts per treballar en la nova campanya de la garrofa al Camp de Tarragona. Les institucions s’han compromès a millorar la traçabilitat de les garrofes i incrementar el control als camps per evitar nous robatoris. Durant l’hivern, s’han identificat fins a 35 magatzems legals de compra de garrofa i es seguiran fent controls per detectar punts de venda no regularitzats. A la vegada, s’ha acordat que cada lot de garrofa haurà d’incorporar el codi REGEPA del titular de la parcel·la de procedència de les garrofes. És una de les mesures per garantir la traçabilitat del fruit.

Des d’Interior s’han compromès a “posar tots els mitjans disponibles a l’abast” per garantir una vigilància efectiva durant tota la campanya, mentre que des d’Acció Climàtica han posat l’accent en els “magatzems compradors per assegurar la legalitat del producte i la seva traçabilitat”.

Ens els últims anys, el preu de la garrofa ha anat pujant a mesura que augmentava la demanda d’aquest fruit per elaborar productes alimentaris vegans. Això, que podria ser una bona notícia per als pagesos, ha resultat que tenia una cada B, ja que s’ha convertit en un producte atractiu per robar-ne i vendre’n a un bon preu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa