Vadegust
Ous: millor menjar-los sencers o només amb les clares?

Si ets dels qui troba en els ous un recurs fàcil quan no sap què fer-se de dinar o sopar, aquest article t’interessa. Hi ha moltes maneres de menjar ous, però quina és la millor per a la salut? La “discussió” sorgeix després de la publicació d’un article en la revista científica en línia Live Science , l’autor de la qual destacava la gran importància que juga la clara d’ou en l’ou, ja que conté més de la meitat de les proteïnes contingudes en aquest aliment, donant a entendre que el rovell es pot malgastar o que, de fet, no ens aporta tant com pensem més enllà de les calories (55 en un sol rovell).

A més d’això, la clara d’ou també és rica en riboflavina, útil per a la salut del cabell i la pell; el seleni, fonamental per a eliminar els radicals lliures; i potassi. A més, no hem d’oblidar que la clara d’ou és, sens dubte, menys calòrica que l’ou sencer (17 enfront de 60 kcal). Un avantatge sobretot per als diabètics i els hipertensos, que, segons l’article en qüestió, traurien no pocs beneficis del consum de la clara d’ou sola enfront de l’ou sencer, tal i com publica Ok Diario.

Ous | Pixabay
Ous | Pixabay

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Tenint en compte aquests aspectes, quants ous és millor menjar a la setmana? També segons la recent publicació, es poden menjar tranquil·lament fins i tot 6/7 unitats . Tot i això, molts experts suggereixen una quantitat menor i, de fet, gairebé sempre s’ha recomanat no passar dels 4 ous a la setmana. Millor cenyir-se a aquesta segona indicació, no tant perquè 6 o 7 ous a la setmana siguin dolents, sinó per a deixar marge a la ingesta d’altres plats, igualment nutritius.

En conclusió, ja sigui sencer o només clara d’ou, sempre és millor triar l’ou en les quantitats adequades, però per a algunes persones en particular és millor només la clara d’ou, baixa en calories però rica en proteïnes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a novembre 02, 2022 | 08:29
    Observador novembre 02, 2022 | 08:29
    Jo sé d'una dona que, ja de joveneta, va menjar tres ous al dia. Fins que va morir...... als 102 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa