Vadegust
Ous camperols i ous ecològics: en què es diferencien?

Segur que sovint tens dubtes quan vas al supermercat sobre quins ous escollir per comprar. És del tot normal, ja que n’hi ha de diversos tipus. per aquest motiu, ‘Ok Diario’ recull la diferència entre els ous camperols i els ecològics.

Ous camperols

Els ous camperols són aquells que provenen d’aus criades a l’aire lliure. Sobre la base de la normativa vigent a Espanya, els ocells han de tenir quatre metres quadrats a la terra per a moure’s.

Pel que fa a l’alimentació de les gallines, la seva dieta es compon principalment de blat de moro. No obstant això, tenint en compte que són criades a l’aire lliure, també mengen herbes i insectes que es troben a la terra. Per tant, la seva alimentació no és ecològica.

Ous amb taques | Pixabay
Ous | Pixabay

Ous ecològics

Els ous ecològics, de la mateixa manera que passa amb els ous camperols, procedeixen d’aus que viuen a l’aire lliure. La principal diferència entre tots dos tipus d’ous té a veure amb l’alimentació de les gallines.

Els ocells que produeixen ous ecològics s’alimenten d’un pinso que procedeix de l’agricultura 100% natural i ecològica. A més, en l’entorn on viuen no s’utilitzen abonaments químics ni plaguicides.

Origen dels ous

Com podem saber en el supermercat si els ous són camperols o ecològics? Només hem de fixar-nos en la combinació de xifres i lletres que apareix a l’envàs, la qual fa referència a l’origen del producte.

El número 0 indica que els ous són ecològics, l’1 que són camperols, el 2 que les gallines han estat criades a terra i el 3 que les gallines estan en gàbies. A continuació del número apareixen les lletres que representen el país d’on són originaris els ous, ÉS en el cas d’Espanya.

I, finalment, dos números que es refereixen al codi de la província on han estat criades les gallines que han posat aquests ous.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Camperol a agost 23, 2022 | 06:36
    Camperol agost 23, 2022 | 06:36
    Tot bestiar alimentat amb pinso - i conseqüentment els productes que se'n deriven com ara els ous- és de mala qualitat. Cert que potser el seu valor alimentici sigui igual al del que no ho és. Però el seu sabor fat, desagradable, que fa indispensables els condiments per a poder menjar-lo, el fa inadmissible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa