Vadegust
No et mengis mai el pernil dolç si està en aquest estat: pots emmalaltir

Ets dels qui menja habitualment pernil dolç? T’agraden especialment els entrepants d’aquest embotit? Doncs llegeix aquest article. Potser alguna vegada has oblidat un paquet de pernil dolç a la nevera obert durant uns quants dies. I quan vols menjar-te’l potser toques una llesca de pernil i detectes que està bavòs. Pot ser que hagis pensat a rentar-lo amb una mica d’aigua i llavors ja estarà llest per a consumir, però això és així?

La data de caducitat té especial importància segons el producte al qual es refereixi. Hi ha productes que només mostren una data de consum preferent, però en el cas d’aliments més peribles, com les carns, els lactis o els embotits, la cosa canvia i cal tenir especial cura per a no consumir un aliment en mal estat, tal i com recull Ok Diario.

La bava en el pernil dolç és senyal d’un aliment en mal estat? Segons el Centre de Recerca en Alimentació i Desenvolupament (CIAD), aquesta bava es deu als bacteris d’àcid làctics que creixen pel contingut de carbohidrats que contenen aquests aliments i l’exposició a un alt grau d’humitat.

Un plat amb pernil dolç / Pixabay
Un plat amb pernil dolç / Pixabay

Aquests bacteris no semblen ser nocius en baixes concentracions, tot i que sí que deixen una olor i sabor àcid. Tot i això, si es troba en el pernil dolç, la millor opció serà rebutjar-lo. Per quin motiu? És més probable que l’aliment no et caigui bé, perquè és impossible saber si han crescut o no altres tipus de bacteris en l’aliment i si aquests són nocius o no.

Hi ha persones que opten per “rentar-lo” per a així treure-li el mal sabor o olor, però si tot i això, continues notant aquesta característica olor, pots exposar-te a un risc major de patir una infecció gastrointestinal. Per tot això, si notes aquesta textura bavosa, el millor serà optar per una altra opció de la nevera i rebutjar el pernil per a evitar una mala experiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa