Vadegust
Mor el reconegut forner Eduard Crespo, creador del pa de Sant Jordi

El conegut forner Eduard Crespo va morir el passat 24 d’agost als 71 anys d’edat com a conseqüència d’una pneumònia, segons publica ‘La Vanguardia’. Crespo era una figura emblemàtica de la fleca i un dels grans impulsors de l’ofici a Catalunya, i també a Espanya.

Nascut el 9 de gener de 1950, Crespo va iniciar els seus estudis en batxillerat, però en tornar de la mili l’any 1972 va decidir integrar-se en el negoci familiar: la històrica Fleca Balmes, situada en el número 156 del carrer Balmes de Barcelona.

Durant molts anys va ser un membre molt important i col·laborador del Gremi de Flequers de Barcelona. Pare de dues filles, Begoña i Giorgina, aquesta última continua ara el negoci de la Fleca Balmes.

Eduard Crespo va ser el creador del popular ‘Pa de Sant Jordi‘. Ell mateixa explicava que “la creació no va ser al moment. Vaig trigar tres anys en crear aquest pa. Va ser al 1988 quan va sortir el pa de Sant Jordi, el pa que quan el talles surt la senyera”, assenyalava.

Per elaborar aquest pa tan singular, Crespo va voler triar tres ingredient salats: la sobrassada, el formatge i les nous. A més, és un pa en el que tots els seus ingredients són naturals i que la senyera es forma sense l’ús de colorants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa