Vadegust
El moment exacte en què cal posar la sal a l’aigua per bullir la pasta

Segur que ets dels qui posen sal a l’aigua per bullir qualsevol tipus de pasta. Però saps quin és el moment òptim per fer-ho? Primer de tot, si tens el dubte de quanta sal posar, has de considerar no només els teus gustos, sinó també amb què pretens assaonar la pasta. Si utilitzes una salsa especialment saborosa, serà millor reduir la dosi de sal.

Si no estàs segur de la quantitat de sal, és millor posar menys, de manera que la puguis afegir més tard si li falta. Una altra opció és seguir la regla de 10 grams de sal per cada 100 ml d’aigua i cada 100 grams de pasta, però la veritat és que tampoc és una regla 100% segura tenint en compte el que ja hem dit: la salsa que vagis a utilitzar després.

Pasta a la bolonyesa | Pixabay
Pasta a la bolonyesa | Pixabay

Posa llavors una quantitat mínima de sal a la pasta però ara ve la qüestió que ens interessa. Quan s’ha de tirar la sal a la pasta que volem fer? Molta gent espera que l’aigua hagi començat a bullir per a posar-hi llavors la pasta i afegir un polsim de sal, però si li preguntes a qualsevol xef italià et dirà que el millor que pots fer, o el que de fet s’ha de fer, és tirar la sal de la pasta just abans que l’aigua bulli, segons recull Ok Diario.

Així dissolem el iode en l’aigua, i, encara que trigarà més a bullir, després la pasta es cuinarà més ràpid, perquè les temperatures seran més altes. D’altra banda, en dissoldre el iode en l’aigua abans que arrenqui a bullir, evitem que la sal s’enganxi a la pasta. Un fet que és fatal si tenim en compte que llavors fem que la pasta sigui menys porosa i amb això que costi més que la salsa quedi ben adherida quan l’afegim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa