Vadegust
Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase

El Gremi de Restauració de Barcelona calcula que 2 de cada 3 locals amb terrassa de la ciutat no obriran aquest dilluns i s’esperaran a la fase 2 per reprendre l’activitat. De fet, l’organització calcula que els establiments que aixecaran la persiana amb la fase 1 són poc més del 20% del total, ja que hi ha prop de 3.300 locals de restauració sense terrassa que continuaran tancats. En total, hi ha censats a Barcelona 8.887 bars i restaurants. El Gremi apunta que el 70% de les terrasses té quatre taules o menys i que, amb la restricció del 50% de l’aforament, molts negocis no són viables. D’altra banda, el Gremi demana ampliar al 50% l’aforament interior permès en fase 2.

El director del Gremi, Roger Pallarols, parla d’una represa de l’activitat “tímida” tot i que positiva, ja que “la ciutat no podia continuar estancada econòmicament”. “Aquesta fase 1 servirà per escalfar motors de cara a la fase 2, on sí viurem una reobertura massiva”, ha afirmat Pallarols. “Fins ara els restauradors no tenien cap horitzó i ara comencen a verue una mica de llum al final del túnel”, ha dit.

Els restauradors de Barcelona poden sol·licitar des de dijous passat ampliacions de terrassa i noves llicències, prioritàriament en calçada, normalment en espais fins ara ocupats per cotxes. El termini estableix per atorgar o denegar les autoritzacions en un termini d’uns 15 dies hàbils, i el Gremi lamenta que “tot apunta que no s’arribarà a temps per a la fase 1”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa