Vadegust
Mites sobre l’aigua amb gas: mentides i veritats

L’aigua amb gas s’ha convertit en la beguda de moda aquest estiu, però quins mites hi ha entorn d’aquesta beguda que captiva cada dia a més paladars? SodaStream, una marca d’aigua amb gas, t’explica què és veritat i què no ho és sobre l’aigua gasificada:

“Beure aigua amb gas hidrata menys que beure aigua natural”
FALS: l’aigua amb gas és aigua infusionada amb gas carbònic, per la qual cosa hidrata exactament igual. De fet, beure aigua amb gas pot ajudar a mantenir una major hidratació durant el dia, ja que molta gent creu que té un gust millor i és més fàcil de beure que l’aigua de l’aixeta o mineral. D’aquesta manera, introduir en el teu dia a dia l’hàbit de beure aigua amb gas com a alternativa als refrescos tradicionals ajudarà al fet que beguis més aigua i et mantinguis més hidratat al llarg del dia.

“L’aigua amb gas ajuda a reduir el consum de refrescos tradicionals”
VERITAT: les bombolles contingudes a l’aigua carbonada ens aporten la mateixa sensació de bombolles que un refresc tradicional. A més, ens permet deixar volar la nostra imaginació i afegir les nostres fruites i herbes aromàtiques favorites per a preparar deliciosos còctels per a gaudir sol o en companyia.

“Beure aigua amb gas engreixa”
FALS: l’aigua amb gas, igual que l’aigua normal, no té calories. De fet, és una gran aliada per a aquells que estan pensant a perdre aquests quilos de més després de les vacances. Això és així perquè en beure aigua gasificada sentim una major sensació de sacietat que en beure aigua sense gas, la qual cosa es tradueix en una menor ingesta d’aliments.

Ampolles d’aigua | Pixabay

Beure aigua amb gas millora la salut”
VERITAT: L’aigua amb gas és beneficiosa per al nostre sistema digestiu i circulatori. D’una banda, té un impacte positiu en els moviments intestinals. La combinació del gas carbònic amb el pH ja àcid de l’estómac augmenta la segregació de sucs gàstrics ajudant a millorar la digestió dels aliments. A més, està especialment recomanada per a persones que pateixen problemes intestinals com ara restrenyiment o mal de panxa.

D’altra banda, hi ha estudis que demostren que ajuda a reduir el colesterol dolent alhora que segrega colesterol bo. I, a més, l’àcid carbònic actua com un potent vasodilatador, per la qual cosa contribueix al bon funcionament del nostre cor.

Per totes aquestes raons, no ens estranya que cada any el nombre de consumidors d’aigua amb gas no pari de créixer: hidrata, refresca i no engreixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa