Vadegust
Les millors fruites i verdures per a combatre el còlon irritable

Si pateixes del còlon irritable hi ha tot un seguit d’aliments que et convindrà menjar. Tal i com publica ‘Ok Diario‘ el més recomenable en aquests casos és menjar fruites i verdures, i aquestes són les mes indicades:

Tomàquet

És una de les fruites que es recomana menjar per a aquest problema. Entre altres, té gran quantitat d’aigua i hidrats de carboni. Destaca que és diürètic i antioxidant (perquè és ric en licopè i en altres carotens) i per això ajuda a la circulació sanguínia (ja que conté ferro i vitamina K). és més, com porta quantitat de fibra també cuida del trànsit intestinal.

Bleda

És un altre aliment ric en fibra i per això ajuda en el procés de la digestió i el trànsit intestinal, gràcies a això redueix el restrenyiment i la diarrea.

Meló

Té una gran quantitat d’aigua i és una de les fruites preferides de l’estiu. Té potassi, és un gran antioxidant, diürètic i, pel seu contingut en cel·lulosa i fibra, és ideal per aquells que tenen trànsit lent i pateixen restrenyiment.

Un meló obert | Pixabay
Un meló obert | Pixabay

Gerd

Els gerds porten polifenols que sobreviuen a la digestió en l’intestí prim i ingressen al còlon, on estan subjectes a l’acció microbiana. Així aquesta fruita, que es gaudeix en els mesos de juliol a octubre, a més de venir de gust a qualsevol hora i trobar multitud de receptes per a assaborir-la, contribueix a cuidar el còlon, arguments suficients per a incloure els gerds en la dieta d’estiu.

Nabius

Diversos estudis coincideixen que els nabius tenen un bon efecte en la microbiota intestinal. També posseeix fibra i antioxidants sent fantàstics per a la pell i també sent ideals per a mantenir el pes del nostre cos.

Cogombre

Cada cogombre té, de mitjana, 450 mg de potassi, un dels minerals essencials per a combatre diversos trastorns de salut. Posseeix una gran quantitat d’aigua que permet depurar el cos.

Carabassó

És una altra de les verdures que pots menjar durant tot l’any. A més és molt versàtil, permet reduir els dolors de la teva panxa i menjar sempre de forma molt més lleugera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa