Vadegust
Mercadona inicia la campanya de cítrics d’origen local

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar dijous passat, 6 d’octubre, la campanya de cítrics d’origen estatal amb la mandarina ‘oronules’ i anirà incorporant diferents varietats d’origen local a tota la cadena durant les setmanes vinents. En concret, la taronja estarà disponible per als clients a les botigues les primeres setmanes de novembre.

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines d’origen local en la campanya 2022-2023. El volum més gran és el de taronges, que s’estima que assoleixi les 150.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 50.000 tones.

Les diferents varietats de cítrics que ofereix procedeixen del País Valencià, Múrcia, Catalunya, Andalusia i les Canàries. Les mandarines estan disponibles a granel i en malles d’1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla en cistella. En el cas de les taronges, es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos.

Aquests cítrics provenen dels proveïdors locals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales i Ferrer, que treballen amb més de 2.500 agricultors d’arreu del territori.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i és per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d’origen local.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a un cistell equilibrat

Mercadona fomenta el consum de cítrics, així com del suc de taronja acabat d’esprémer disponible a la secció de fruita i verdura en els tres formats d’envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots fets amb plàstic reciclat per afavorir l’economia circular. Aquest servei, que es va començar a implantar el 2016 a totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre la companyia, el proveïdor especialista Zumex i els clients mateixos.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribueix a mantenir una dieta equilibrada. Les taronges, les mandarines i les llimones, entre altres cítrics, són grans aliats per completar un cistell equilibrat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a octubre 10, 2022 | 16:49
    JordiP octubre 10, 2022 | 16:49
    Doncs ja seria hora. Estic tip de taronges sudafricanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa