Vadegust
La marca de cervesa preferida dels catalans

Ja s’ha fet públic el rànquing anual que elabora la plataforma Tiendeo sobre les cerveses que més agraden als espanyols. I les marques que més triomfen a nivell estatal són: Mahou, Amstel i Estrella Galicia. En concret, Mahou es manté en el primer lloc d’aquesta classificació per segon any consecutiu amb el 34,7% del total de les cerques a nivell espanyol, sent la preferida en 7 de les 17 comunitats autònomes.

Per darrere d’ella se situen Amstel i Estrella Galicia, que completen els tres primers llocs del podium, acumulant respectivament el 10,1% i el 7,7% del total de les cerques. Per territoris, el més cerveser és la Comunitat de Madrid, seguida de Catalunya i Andalusia.

Però en cada territori domina una de les marques. Així, l’estudi demostra que Mahou és la que més triomfa en les comunitats d’Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, País Valencià, La Rioja i Madrid. A Andalusia i Extremadura, la guanyadora és Cruzcampo; mentre que a l’Aragó prefereixen la cervesa aragonesa Ámbar; i a Canàries i Galícia domina Estrella Galicia.

Estrella Damm, la preferida dels catalans

Per als catalans, la favorita és Estrella Damm, mentre que Amstel consolida la seva posició al País Basc i a Múrcia. Finalment, a Navarra i Balears, el més comú és que la cervesa preferida sigui San Miguel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa