Vadegust
Lleida recuperarà dissabte el mercat de fruites, verdures i planter del Barris Nord

Lleida recuperarà el dissabte 2 de maig la celebració del mercat del Barris Nord, exclusivament amb parades de fruita, verdura i planter i seguint les mesures de seguretat establertes per la Generalitat. Així, s’ha acordat aquest dilluns en la reunió del Centre de coordinació operativa local (Cecopal). La recuperació d’aquest mercat setmanal esdevindrà el punt de partida per al retorn progressiu de les edicions habituals dels mercats ambulants de la ciutat de Lleida, segons ha assenyalat la regidora de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert. La Paeria allibera aquest espai per a la venda de productes de primera necessitat atès que suposa “un estímul crucial per a la compravenda de producte fresc i de proximitat de Lleida i el territori”.

Gispert ha assenyalat a que l’espai del mercat de Barris Nord és prou gran com per complir amb els criteris de prevenció que marca la Generalitat respecte la covid-19, que se seguiran respectant “escrupolosament”. A més, ha destacat que, com a novetat respecte a les anteriors edicions del mercat durant l’etapa de confinament, s’incorporaran les parades de planters, tenint en compte que “ara és època de fer les plantacions i que aquest sector forma part de la cadena agroalimentària”.

La regidoria ja està treballant en l’activació dels protocols de seguretat, que inclouran marcar i senyalitzar tot l’espai de l’aparcament del Barris Nord perquè les parades s’ubiquin a la distància fixada, i també està en comunicació amb els paradistes per resoldre dubtes i informar-los sobre la normativa que cal seguir. De moment, però seguirà sense celebrar-se el mercat dels dijous del Camp d’Esports.

L’Ajuntament de Lleida insisteix en què qualsevol persona que participi com a paradista o consumidora al mercat del Barris Nord haurà de complir “inexcusablement” diferents mesures de seguretat. Així, totes les persones que manipulin aliments hauran d’usar guants i, en cas de no poder-ne aconseguir, caldrà utilitzar gens hidroalcohòlics. S’hauran de fer un control rigorós de les cues per tal d’evitar aglomeracions i garantir que es respecta la distància de seguretat de dos metres entre persones. Així mateix, només hi haurà una única cua per parada.

Els compradors no podran tocar cap producte amb les mans i hauran de ser els paradistes qui els subministrin els aliments. Totes les parades hauran de vetllar i fer complir les normes d’higiene general i seguir les indicacions que els donarà el personal de la Regidoria de Mercats. Tanmateix, els paradistes hauran d’evitar l’acumulació de brossa i, un cop acabat el mercat, deixar els residus en els contenidors habilitats. Els vigilants de Mercats comprovaran el compliment estricte de la normativa i, en cas de detectar el contrari, ho denunciaran o avisaran els cossos de seguretat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dolors a abril 27, 2020 | 18:37
    Dolors abril 27, 2020 | 18:37
    Els mercats es poden fer en terra de sorra?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa