Vadegust
Les vendes de carn d'oví cauen més d'un 90% la darrera setmana

Asaja Lleida assegura que les vendes de carn d’oví han caigut més d’un 90% la darrera setmana per la situació generada pel coronavirus. El responsable de l’oví d’Asaja Lleida i president de la Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum (FECOC), Xavier Ribera, explica que, si bé l’estat d’alarma no afecta el sector de l’alimentació i l’activitat dels supermercats es manté, “hi ha productes com ara la carn de corder que no estan tenint sortida aquests dies en tenir una distribució molt gran en la restauració, que es troba parada, i ser considerada per molts consumidors com a aliment reservat a les festivitats”. Per això, des d’Asaja Lleida reclamen mesures “urgents” al Ministeri d’Agricultura per donar sortida a la carn d’oví.

Una opció que planteja l’entitat agrària és la retirada dels excedents per congelar la carn i treure-la més endavant, una mesura que, segons Asaja Lleida, “ajudaria a desembossar el mercat”. Ribera també reclama que es prenguin mesures per ajudar el sector a mantenir-se mentre duri la crisi sanitària. “Si no es troba una solució ràpida, molts ramaders hauran de tancar les seves explotacions, ja que els animals s’han de continuar alimentant, s’han de pagar les factures i les nòmines, i si els corders es fan massa grans, tampoc els voldrà ningú”, assenyala.

Així mateix, Xavier Ribera remarca que “les exportacions de carn de corder també estan paralitzades per la situació de pandèmia a escala mundial” i “no hi ha perspectives de millora a curt termini”, segons el responsable de l’oví d’Asaja Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa