Vadegust
Les imatges de dos nens després de menjar tonyina de llauna mal conservada

Les imatges de dos nens que han menjat tonyina d’una llauna mal conservada s’han fet virals i han sorprès als usuaris de Twitter. Es tracta d’un cas reportat per l’Associació Espanyola de Pediatria del qual s’ha fet eco a través de les xarxes socials el doctor especialitzat en malalties infeccioses Antonio Guerrero. Així s’explica el cas: “Consulten dos germans bessons de 9 anys, sense antecedents d’interès, per aparició sobtada d’exantema macular eritematós i molt pruriginós que compromet tot el cos, associat a hiperèmia conjuntival bilateral”.

Reacció al·lèrgica produïda a la pell dels bessons | https://continuum.aeped.es

I continua: “No expliquen febre ni símptomes gastrointestinals o respiratoris associats”. Però s’assenyala que la “mare presenta un quadre similar, però menys intens” i que “refereixen ingesta d’entrepà de tonyina fa una hora, explica que la tonyina es trobava emmagatzemada a la nevera en una llauna oberta des de fa diversos dies”.

Irritació als ulls d’uns dels bessons | https://continuum.aeped.es

El doctor explica que es tracta d’una “intoxicació alimentària aguda deguda a la mala conservació del peix blau (tonyina, verat i altres tipus com ara anxova, peix llimona, peix espasa, sardines, etc.) i que també es dona amb el formatge suís”. Alhora, afirma que “la clínica és aguda (1 hora després de la ingesta) i autolimitada, afectació majoritàriament cutània encara que se solen associar símptomes digestius”.

El tractament per aquest tipus de patologies són antihistamínics, i diu que es podia haver evitat amb una correcta refrigeració del peix, a una temperatura per sota dels 0 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa