Vadegust
L’Aplec del Caragol posa a la venda lots familiars per celebrar la festa lleidatana a casa

Els supermercats Plusfresc de Barcelona, Tarragona i Lleida i establiments Bon Preu-Esclat de la demarcació de Lleida comercialitzaran entre el 10 i el 30 de maig el ‘Pack Família Aplec’. Aquesta iniciativa, promoguda des de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), vol mantenir l’esperit de la festa gastronòmica lleidatana, que la pandèmia tampoc permetrà celebrar aquest mes de maig. El pack, pensat per a quatre persones i a un preu de 15 euros, inclou un quilo de caragols, una ampolla de vi negre Raimat Abadia i sis cerveses San Miguel. Amb la venda d’aquests lots amb productes lleidatans, es pretén facilitar que els collistes i la resta de la ciutadania puguin gaudir de la cuina del caragol a casa.

La iniciativa de la Fecoll pretén que, tant els collistes com la ciutadania en general, “s’impregnin d’Aplec durant el mes de maig i revisquin la festa d’una manera diferent, des de les seves cases, però mantenint el seu esperit”, ha explicat aquest divendres el president de la Fecoll, Ferran Perdrix. Així mateix, ha volgut agrair el compromís de les empreses lleidatanes Raimat, San Miguel i Caragols Almacelles per donar un any més suport a aquesta iniciativa.

La 41a edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, que inicialment s’havia de celebrar l’últim cap de setmana de maig, es va ajornar i la voluntat de la Fecoll es dur-lo a terme els dies 3, 4 i 5 de setembre, “sempre que no suposi cap risc per a la salut dels collistes i visitants”. Durant l’estiu s’acabarà de decidir si es podrà celebrar o si s’acaba deixant per a l’any vinent.

L’Aplec del Caragol de Lleida és Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d’Interès Tradicional i congrega en cada edició milers de lleidatans i visitants al recinte dels Camps Elisis. La Fecoll està integrada per 107 colles, amb 13.500 collistes que gaudeixen durant tres dies de la cuina del caragol, arribant a consumir unes 13 tones durant la celebració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa