Vadegust
L'Aplec del Caragol de Lleida s'ajorna a l'octubre pel coronavirus

graph –>

L’Aplec del Caragol de Lleida celebrarà la seva 41a edició del 9 a l’11 d’octubre. Davant l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, la Federació de Colles de l’Apec (Fecoll) ha decidit traslladar a la tardor la multitudinària festa gastronòmica i lúdica lleidatana, prevista inicialment entre el 22 i 24 de maig. En tot moment, l’organització era contrària a suspendre la pròxima edició i ha estat treballant per trobar unes noves dates per dur-la a terme, segons ha explicat el president de la Fecoll, Ferran Perdix. L’Aplec del Caragol compta amb la participació d’uns 13.500 collistes repartits entre 107 colles i reuneix a l’entorn d’uns 200.000 visitants. L’impacte econòmic que genera a la ciutat supera els 6 milions d’euros.

La Fecoll ha decidit ajornar l’Aplec a l’octubre, davant la situació “excepcional” derivada de l’emergència sanitària pel coronavirus que feia pràcticament impossible la celebració d’una festa que reuneix a la capital del Segrià desenes de milers de persones, tal com ha avançat Segre i ha confirmat Perdix a l’ACN. “Tot fa preveure que el retorn a la normalitat serà progressiu”, un cop finalitzi l’estat d’alarma, amb la qual cosa “no hi havia marge” per poder celebrar l’Aplec al maig com estava previst inicialment, ja que “es necessita un període previ de preparació, tant les colles com la mateixa organització”, ha explicat Perdix.

Membres de la colla ‘Els Brutescos’ amb la cassola plena de caragols, a l’Aplec del Caragol de Lleida el maig del 2018 | ACN

Per això, la Federació de Colles de l’Aplec ha estat buscant en els darrers dies unes dates alternatives, cosa que “no ha estat senzilla donada la gran envergadura pel que a fa persones, espai i necessitats logístiques que requereix la festa”. Finalment, ha optat per posposar la 41a edició l’Aplec a la tardor i no suspendre-la, tenint en compte que “l’impacte econòmic a la ciutat és molt important” i, per això, “quan es recuperi una certa normalitat, serà molt important també poder fer coses que suposin un retorn econòmic al territori”, ha indicat Perdix.

D’aquesta manera, la 41a edició de la festa coincidirà a la tardor amb l’Apleguet i l’organització ja està treballant amb el programa d’activitats que es duran a terme entre el 9 i l’11 d’octubre. De totes maneres, la Fecoll seguirà amatent a l’avenç de la situació en els pròxims mesos i, en cas que en aquelles noves dates encara no fos possible celebrar una reunió multitudinària com és l’Aplec, l’organització ja estudiaria aleshores la viabilitat de poder acabar fent enguany la festa.

L’ajornament de l’Aplec del Caragol per la crisi del coronavirus se suma, així, al de les Festes de Maig de Lleida, que s’unificaran amb les Festes de la Tardor, i a moltes altres activitats culturals, lúdiques, festives i firals, que han quedat anul·lades o bé posposades per a més endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa