Vadegust
La tensa conversa entre un restaurador i una cuinera que busca feina

La precarietat s’ha instal·lat en molts sectors de la nostra societat. I un dels que ho pateix especialment és la restauració. En concret, els cambrers i cuiners que treballen a bars i restaurants, i que acostumen a cobrar sous molt baixos i a treballar moltes hores. Sovint ni tan sols les hores que treballen corresponen al contracte que tenen. Una situació que indigna al sector i que ha provocat que el compte de Twitter @soycamarero -que té més de 37.000 seguidors- es faci ressò de certes situacions que viu el gremi.

En aquesta ocasió, ha penjat dues captures de pantalla d’una conversa que mantenen el propitari d’un bar d’Elx i una dona que busca feina a la cuina d’un restaurant. “Bona tarda. He vist que busca feina a la cuina. Som un bar de tapes a Elx, si està interessada enviï el CV per aquí“, comença el missatge, que s’ha enviat per Whatsapp, i continua: “Sap fer servir plantxes i fregidores amb fluïdesa? Edat?”

Seguidament, es fan explícites les condicions de la feina: “La feina seria de dimarts a diumenge de 12 a 16 hores i de 20 hores fins al tancament. 800 euros al mes. Contracte de 10 hores. L’interessa?” I és en aquest moment quan la dona, totalment indignada, respon als missatges: “D’acord, es treballen 6 dies a la setmana, 8 hores mínim, pero 800 euros i contracte de 10 hores? Sap que el salari mínim interprofessional és de 1.000? I està pagant per sota de conveni”.

Però la dona no es queda aquí, i l’increpa: “No teniu vergonya“. Només en aquest moment el restaurador respon: “Ok”, i absolutament res més. Però ella es queixa amb contundència: “Ok no. Heu de complir la llei. Esclavistes. No ho esborri, tinc una aplicació que guarda els missatges. Tingui decència i compleixi la llei”.

Aquestes captures de pantalla van acompanyades d’un comentari per part del compte @soycamarero: “Avui mateix he tornat a veure en els mitjans de comunicació a alguns hostalers amb la ja famosa frase: ‘No trobem cambrers perquè prefereixen continuar a casa cobrant l’ERTO’. Avui mateix també”, i aquí és on ha enganxat les captures de pantalla de la conversa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa